Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-petar-palic

Srebrni jubilej Caritasova centra Nazaret u Mostaru

Caritas Mostar proslavio je 25. obljetnicu djelovanja centra Nazaret i Dan osoba s invaliditetom misom zahvalnicom koju je u četvrtak 1. prosinca u prostorijama Doma za stare i iznemogle „Sveta obitelj“ u Mostaru predvodio mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić.

Počela druga sezona djelovanja duhovnog pokreta mladih Mi ViDiMo

Druga sezona tribina za mlade koje organizira duhovni pokret mladih hercegovačkih biskupija Mi ViDiMo počela je u četvrtak, 20. listopada u katedralnoj dvorani u Mostaru gdje se i ovaj put odazvao velik broj mladića i djevojaka. Prvo predavanje s temom „(Ne)budi (ne)moralan“ održao je mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski upravitelj Petar Palić, objavljeno je na portalu „Crkva na kamenu“.

Župa sv. Ivana XXIII. proslavila svetkovinu svog sveca zaštitnika

Na 60. obljetnicu otvorenja Drugog vatikanskog koncila u utorak 11. listopada Župa sv. Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi proslavila je svetkovinu svog sveca zaštitnika. Misno slavlje predslavio je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović koji je u sklopu svečanosti blagoslovio na javno štovanje u župnoj crkvi postavljen novi kip Pape dobroga, kako je nazivan sv. Ivan XXIII.

Misa na početku nove akademske godine u Mostaru

U katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru u ponedjeljak 10. listopada slavljena je misa sa zazivom Duhu Svetomu za uspješan i blagoslovljen početak nove akademske godine. Euharistiju za studente, profesore, dekane i sve djelatnike Sveučilišta u Mostaru predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski upravitelj Petar Palić, izvijestila je Crkva na kamenu.

Počela proslava svetkovine sv. Mihovila u Šibeniku

Proslava svetkovine sv. Mihovila arhanđela, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije otvorena je Službom svjetla i pjevanim Povečerjem u srijedu 28. rujna u katedrali svetog Jakova u Šibeniku.

Održana svećenička skupština u centru „Emaus“

Skupština dijecezanskih i redovničkih svećenika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije održana je u srijedu 21. rujna u duhovno-pastoralnom centru „Emaus“ u Bijelom Polju kod Mostara, izvijestio je Biskupski ordinarijat Mostar.

1 2 3 23