Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-petar-palic

Započela Godišnja skupština Papinskih misijskih djela

Misom u župi sv. Stjepana I. u Starom Gradu započela je 9. ožujka godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela Hrvatske. Misno slavlje predvodio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za misije krčki biskup Ivica Petanjak u zajedništvu s hvarskim biskupom Petrom Palićem, nacionalnim ravnateljem Papinskih misijskih djela Hrvatske vlč. Antunom Štefanom i biskupijskim ravnateljima Papinskih misijskih djela iz većine hrvatskih nad/biskupija.

Biskup Palić slavio misu na završetku franjevačkih pučkih misija u Braču

Franjevačke pučke misije održane su od 1. do 8. ožujka u župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču, a zaključene su misnim slavljem koje je predvodio hvarski biskup Petar Palić koji je istaknuo kako je završetak pučkih misija novi početak za cijelu župu, da ona bude znak žive vjere, poštovanja i blagoslov svima koje će susretati.

Seminar i duhovna obnova crkvenih pjevača Hvarskoga dekanata

Članovi crkvenih zborova Hvarskog dekanata sudjelovali su na seminaru i duhovnoj obnovi u subotu 7. ožujka u svečanoj općinskoj dvorani i župnoj crkvi Uznesenja BDM u Jelsi. Voditelj seminara bio je don Šime Marović, pokorničkog bogoslužja don Ivan Jurin, a euharistijskog slavlja hvarski biskup Petar Palić. Propovijedao je don Šime.

Generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije mons. Petar Palić predvodio misu i obred pepeljenja za djelatnike HBK

Generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije hvarski biskup Petar Palić predvodio je misu i obred pepeljenja za djelatnike HBK na Čistu srijedu, 26. veljače, u zgradi Hrvatske biskupske konferencije na zagrebačkom Ksaveru. Misi su koncelebrirali pomoćni biskup tanzanijske Nadbiskupije Arusha mons. Prosper Balthazar Lyimo, ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina i tajnik Nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu vlč. Domagoj Lacković.

Održana godišnja skupština katoličkih novinara

Godišnja skupština Hrvatskoga društva katoličkih novinara održana je u četvrtak 30. siječnja u kapucinskom samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu. Uz članove Društva skupštini je nazočio i provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević te predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija hvarski biskup Petar Palić kojemu je to bio prvi susret ovakve vrste s katoličkim novinarima.

„Argumenti“ HKR-a: Crkva i financijsko poslovanje

„Crkva i financijsko poslovanje – kako Crkva koristi novac iz državnog proračuna?“ bila je tema „Argumenata“ Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 20. siječnja urednice Tanje Maleš. Je li Crkva dužna podnositi izvješće o trošenju novca, ima li obvezu transparentnosti, za što se koristi novac kojeg vjernici daju za sakramente i milostinju? Na ta pitanja odgovarali su generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić, zamjenik ministra financija Zdravko Zrinušić i svećenik Zagrebačke nadbiskupije mr. vlč. Robert Šreter.

Smotra crkvenih zborova Hvarskog dekanata

Na poticaj i u organizaciji povjerenika za liturgijsku glazbu Hvarske biskupije maestra Slavka Reljića iz Jelse u nedjelju 15. prosinca u župnoj crkvi sv. Antuna opata u Vrisniku na otoku Hvaru održana je smotra crkvenih zborova Hvarskog dekanata.

Sastanak svećenika Hvarskoga i Viškog dekanata

Adventski sastanak svećenika Hvarskoga i Viškoga dekanata pod vodstvom hvarskoga biskupa Petra Palića održan je 10. prosinca u župi Vrbanj na otoku Hvaru. Gost sastanka bio je dekan Katedralnog dekanata u Splitu i katedralni župnik župe Uznesenja BDM don Tomislav Ćubelić.

1 2 3 5