Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-petar-palic

Mostar: Proslavljeni svećenički jubileji

U mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, u četvrtak 4. srpnja petorica svećenika proslavila su svećeničke jubileje: don Tomislav Majić (60. obljetnicu), don Đuro Bender (50. obljetnicu), don Ivica Komadina (50. obljetnicu), don Mato Puljić (50. obljetnicu) i don Ivan Zovko (50. obljetnicu), izvijestila je Crkva na kamenu.

Oštra reakcija biskupa Palića na govor muftije Dedovića

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić je u subotu 6. srpnja uputio oštar komentar na govor koji je održao mostarski muftija Salem ef. Dedović na središnjoj manifestaciji „Putevima pobjede Armije BiH 2024“ u kojemu je muftija, među ostalim, rekao da križ na brdu Hum nije simbol kršćanstva i kršćanske etike nego politički, hegemonijski simbol da na tom prostoru postoji samo jedan narod.

Svećeničko ređenje u mostarskoj katedrali

Na euharistijskom slavlju na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski upravitelj Petar Palić u mostarskoj katedrali podijelio je red prezbiterata osmorici đakona, izvijestila je Crkva na kamenu.

Biskupi posjetili kardinala Puljića o svetkovini Srca Isusova, naslovnika Vrhbosanske nadbiskupije

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić, mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić te banjolučki pomoćni biskup Marko Semren posjetili su umirovljenoga vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića u nedjelju 9. lipnja 2024. u Pastoralno-socijalnom centru Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Lugu pokraj Kiseljaka.

Budrovčani slavili Presveto Srce Isusovo u Hercegovini

Povodom proslave svetkovine Presvetog Srca Isusova, u okviru međunarodne suradnje, članovi Kulturno-umjetničkoga društva „Šokadija“ Budrovci sudjelovali su na trodnevnici upriličenoj od 4. do 6. lipnja, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Argumenti HKR-a o fenomenima ukazanja

Nove norme Dikasterija za nauk vjere za razlučivanje ukazanja i drugih nadnaravnih fenomena bile su povod emisiji „Argumenti“ emitiranoj u utorak 4. lipnja 2024. na Hrvatskom katoličkom radiju.

1 2 3 36