Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-petar-palic

„Argumenti“ HKR-a: Crkva i financijsko poslovanje

„Crkva i financijsko poslovanje – kako Crkva koristi novac iz državnog proračuna?“ bila je tema „Argumenata“ Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 20. siječnja urednice Tanje Maleš. Je li Crkva dužna podnositi izvješće o trošenju novca, ima li obvezu transparentnosti, za što se koristi novac kojeg vjernici daju za sakramente i milostinju? Na ta pitanja odgovarali su generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić, zamjenik ministra financija Zdravko Zrinušić i svećenik Zagrebačke nadbiskupije mr. vlč. Robert Šreter.

Smotra crkvenih zborova Hvarskog dekanata

Na poticaj i u organizaciji povjerenika za liturgijsku glazbu Hvarske biskupije maestra Slavka Reljića iz Jelse u nedjelju 15. prosinca u župnoj crkvi sv. Antuna opata u Vrisniku na otoku Hvaru održana je smotra crkvenih zborova Hvarskog dekanata.

Sastanak svećenika Hvarskoga i Viškog dekanata

Adventski sastanak svećenika Hvarskoga i Viškoga dekanata pod vodstvom hvarskoga biskupa Petra Palića održan je 10. prosinca u župi Vrbanj na otoku Hvaru. Gost sastanka bio je dekan Katedralnog dekanata u Splitu i katedralni župnik župe Uznesenja BDM don Tomislav Ćubelić.

Biskup Palić: Sveti Nikola svjedoči da se isplati staviti sve svoje sposobnosti u službu bližnjima

U župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi koju vode kapucini, vjernici porijeklom iz Janjeva 6. prosinca proslavili su blagdan Sv. Nikole, zaštitnika Janjeva. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je hvarski biskup Petar Palić. Pjevao je mješoviti pjevački zbor „Janjevo“, a ovom proslavom obilježeno je i 50 godina postojanja dječjeg zbora „Bijeli Anđeli“ iz Janjeva. Propovijed biskupa Palića donosimo u cijelosti.

Proslava sv. Nikole Tavelića u Melbourneu

U nedjelju, 17. studenoga, svečano je u Hrvatskom katoličkom centru Clifton Hill u Melbourneu proslavljen blagdan zaštitnika Centra sv. Nikole Tavelića. Slavlje je u sklopu programa pohoda hrvatskim iseljenicima u Australiji predvodio mons. dr. Petar Palić, biskup hvarski i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije.

Biskup Palić posjetio biskupa Parramatte mons. Vincenta Long van Nguyena

Mons. dr. Petar Palić, biskup hvarski i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije, posjetio je u srijedu 13. studenoga u pratnji nacionalnog ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislava Markića i voditelja Hrvatskog katoličkog centra Sydney - Blacktown fra Josipa Kešine biskupa Parramatte mons. Vincenta Long van Nguyena, OFM Conv.

1 2 3 5