Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-petar-palic

Biskup Palić primio gradonačelnika Mostara

Mostarsko-duvanjski biskup i trajni upravitelj trebinjsko–mrkanski Petar Palić primio je u ponedjeljak 19. listopada u Biskupskom ordinarijatu gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića.

Intervju biskupa Petra Palića za Katolički tjednik

Katolički tjednik, katoličke tjedne novine koje izlaze u Sarajevu, objavio je na svojim mrežnim stranicama u utorak 12. listopada razgovor s biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim mons. Petrom Palićem povodom preuzimanja biskupske službe prije gotovo mjesec dana. "Crkva nema, niti koristi političke mehanizme, niti joj je to potrebno. Ona je pozvana propovijedati evanđelje Isusa Krista i pozivati na poštivanje prava i dostojanstva svakoga, osobito ugroženih... U svom promišljanju o pastoralnim izazovima ne bismo smjeli zaboraviti naše temeljno poslanje: naviještati i svjedočiti Isusa Krista i njegovo evanđelje", poručio je biskup Palić u intervju koji donosimo u cijelosti.

Misa prigodom proslave obljetnica kardinala Vinka Puljića

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić svečanom misom u katedrali Srca Isusova u Sarajevu u četvrtak, 8. listopada proslavit će 75 godina života, 50 misništva, 30 biskupstva i više od 25 kardinalske službe. Prigodnu propovijed uputit će novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Susret članova Biskupske konferencije BiH i franjevačkih provincijala u BiH

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i franjevački provincijali u BiH održali su u četvrtak, 24. rujna u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu zajednički susret na temu provedbe Đakonske pastoralne godine. U okviru akademske 2020./2021. godine sudjelovat će đakoni svih biskupija i dvaju franjevačkih provincija u Bosni i Hercegovini.

Priopćenje s izvanrednog zasjedanja sabora Hrvatske biskupske konferencije

Članovi Hrvatske biskupske konferencije održali su izvanredno zasjedanje pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića 15. rujna u Duhovnom centru Oaza sv. Marije Krucifikse – Službenice Milosrđa u Splitu. Za novog generalnog tajnika HBK izabran je doc. dr. sc. Krunoslav Novak.

1 2 3 9