Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: banjolucki-pomocni-biskup

Biskupi posjetili kardinala Puljića o svetkovini Srca Isusova, naslovnika Vrhbosanske nadbiskupije

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić, mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić te banjolučki pomoćni biskup Marko Semren posjetili su umirovljenoga vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića u nedjelju 9. lipnja 2024. u Pastoralno-socijalnom centru Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Lugu pokraj Kiseljaka.

Biskupi Biskupske konferencije BiH slavili misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u večernjim satima u nedjelju, 5. svibnja su u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, slavili misu uz sudjelovanje hrvatske rimske zajednice kojom je proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza te proljetni susret hrvatskih rimskih studenata, izvještava KTA.

Poruka predsjednika Vijeća za obitelj BK BiH biskupa Marka Semrena za Dan života 2024.

Predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. dr. sc. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, 20. siječnja 2024. uputio je Poruku za Dan života koji se slavi u nedjelju 4. veljače 2024. Poruku biskupa Semrena pod naslovom „Zaštita života i pravo na život od začeća do biološke smrti“ prenosimo u cijelosti.

Sveto trodnevlje u Banjoj Luci

U banjolučkoj katedrali, ali i u drugim župnim crkvama grada liturgijskim slavljima je obilježeno Sveto trodnevlje. Uz to su bili pobožnost Križnog puta, te blagoslov uskrsnih jela – također i po filijalama.

1 2 3