Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-marko-semren

Nova knjiga mons. Semrena „U službi vječne Riječi“

Nakon što su prethodno objavljene zbirke propovijedi i meditacija za liturgijsku godinu A s naslovom „Susret u Riječi” i liturgijsku godinu B s naslovom „Beskrajna blizina Božje Riječi”, banjolučkog pomoćnog biskupa mons. dr. fra Marko Semren u nakladi Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi objavio je novu zbirku propovijedi i meditacija za liturgijsku godinu C.

Banjolučka biskupija nastavlja sa sinodskim hodom

Nakon što je 17. listopada 2021. zajedno s cijelom Katoličkom Crkvom i Banjolučka biskupija započela svoj biskupijski sinodski hod, učinjeni su odmah i konkretni koraci, izvijestila je biskupijska Tiskovna agencija.

Kardinal Puljić: "Potrebno nam je strpljenje za nošenje križa"

"Blažena ti što povjerova" geslo je ovogodišnjega hodočašća vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije koji su 9. listopada šesnaesti put hodočastili u Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Donatorska večera u župi Bosanska Dubica

U župi Bosanska Dubica u subotu 2. listopada održana je donatorska večera na kojoj su prikupljana financijska sredstva za zvono na župnoj crkvi koja je posvećena 2015. godine, izvijestio je TABB.

Nadbiskup Luigi Pezzuto u sarajevskoj katedrali predslavio zlatnu misu

Svečanim euharistijskim slavljem, u nedjelju 12. rujna u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, svoj zlatni svećenički jubilej – 50 godina misništva proslavio je dosadašnji apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto, čije je odreknuće od službe prihvatio papa Franjo 31. kolovoza 2021. zbog navršene dobi.

Zlatna misa fra Blažena Lipovca

Pod geslom „Gospodin je moja snaga, moja pjesma…“ svoju zlatnu misu - 50 godina svećeništva proslavio je u subotu 28. kolovoza u rodnoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću u Bosanskoj Posavini fra Blažen Lipovac, svećenik-redovnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Provincijalna poglavarica sestara Družbe Misionarki Ljubavi pohodila biskupe Komaricu i Semrena

Nova provincijalna poglavarica sestara Družbe Misionarke Ljubavi s. Cecile Lip, rodom iz Poljske, u pratnji poglavarice banjolučkog samostana ovih sestara s. Marije Anđele Majstorović, pohodila je u srijedu 28. travnja u biskupskom ordinarijatu u Banjoj Luci mons. Franju Komaricu, banjolučkog biskupa, a zatim i pomoćnog biskupa mons. Marka Semrena, izvijestio je TABB.

1 2 3