Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-marko-semren

Svećeničko ređenje u Banjoj Luci

Banjolučki biskup Franjo Komarica u subotu 29. listopada 2022. u banjolučkoj katedrali zaredio je za svećenika Iliju Kelića, rodom iz Župe Ljubunčić kod Livna.

150. obljetnica dolaska sestara milosrdnica u Banju Luku

Milosrdnice Provincije Majke Divne – Sarajevo su na Misijsku nedjelju 23. listopada misom i akademskim činom u banjolučkoj župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije, koja se nalazi pokraj njihovoga samostana u središtu grada, proslavile 150. obljetnicu dolaska svojih sestara u grad na Vrbasu i njihova djelovanja u službi milosrdne ljubavi slijedeći karizmu svog utemeljitelja sv. Vinka Paulskoga, izvijestila je KTA.

Proslava patrona i 50. obljetnica župe Presnače

U biskupijskom svetištu sv. Male Terezije u Presnačama kod Banje Luke u subotu 1. listopada proslavljen je svetičin blagdan i 50. obljetnica osnutka župe. Blagdanu je prethodila trodnevnica koju je predvodio župnik i čuvar svetišta mons. Ivica Božinović.

Svečani zavjeti klarisa u Brestovskom

Na svetkovinu sv. Klare Asiške, u petak 11. kolovoza, tijekom mise koju je predslavio banjolučki pomoćni biskup Marko Semren, u samostanu sestara klarisa u Brestovskom svečane zavjete položile su s. M. Janja Dragičević iz Čapljine i s. M. Brigita Bošnjak iz Rame, objavila je Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, a prenijela Nedjelja.

Biskup Semren predvodio misu uoči 5. obiteljskog dana u BiH

Predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine banjolučki pomoćni biskup Marko Semren u zajedništvu s predsjednikom BK BiH vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom Tomom Vukšićem i umirovljenim vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom kardinalom Vinkom Puljićem, u subotu 30. srpnja u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu predvodio je misu uoči 5. obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini i 2. svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, izvijestila je KTA.

Propovijed biskupa Semrena u Kupresu

Misu uoči 5. obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini i 2. svjetskog dan djedova, baka i starijih osoba u subotu, 30. srpnja 2022. u crkvi Svete Obitelji u Kupresu predvodio je predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine banjolučki pomoćni biskup Marko Semren čiju homiliju prenosimo u cijelosti.

Biskupi u grkokatoličkoj crkvi u Banjoj Luci molili za mir u Ukrajini

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i biskupi delegati pohodili su ukrajinsku grkokatoličku parohijsku crkvu Krista Kralja u središtu Banje Luke i s vjerničkom zajednicom molili za mir u Ukrajini, nakon što su 14. srpnja 2022. završili svoje 84. redovno zasjedanje.

1 2 3 5