Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret biskupa Komarice i muftije Abdibegovića

Banja Luka (IKA/TABB)

Banjolučki biskup Franjo Komarica primio je u četvrtak 28. ožujka u Biskupskom ordinarijatu u Banjoj Luci novoga banjolučkog muftiju Nusreta Abdibegovića i njegovu pratnju.

Bio je to prvi susret biskupa Komarice i muftije Abdibegovića otkako je muftija preuzeo tu službu u Banjoj Luci. Biskupu je zahvalio za njegovo dosljedno zalaganje za sve obespravljene ljude u BiH i za raznu pomoć, koju je zajedno sa svojim suradnicima pružao tijekom rata i u poratnom vremenu također i brojnim muslimanima. Naglasio je kako biskup uživa veliki ugled i poštovanje i među muslimanskim vjernicima diljem BiH. Izrazio je spremnost na zajedničku suradnju oko izgradnje pozitivne atmosfere među građanima Banje Luke i na području banjolučkog muftijstva i biskupije.

Biskup Komarica zahvalio je muftiji Abdibegoviću za dolazak te izrazio svoju otvorenost i želju za konstruktivnom suradnjom s njim i sa svima kojima je na srcu mirna i sigurna budućnost svih ljudi kojima je Bosna i Hercegovina domovina. Spomenuvši dobru međusobnu suradnju tijekom rata i u poraću oko pomaganja ljudima u njihovim različitim nevoljama i potrebama, biskup Komarica izrazio je nadu da će se ta suradnja ubuduće još intenzivirati. Iznio je želju da i u Banjoj Luci aktivnije djeluje Međureligijsko vijeće, slično kao i u Sarajevu, što je biskup srdačno pozdravio. Na kraju susreta je muftija je biskupu i njegovim suradnicima zaželio Božji blagoslov za predstojeće uskrsne blagdane.