Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: banjolucki-biskup-franjo-komarica

Susret banjolučkoga biskupa i visokoga predstavnika u BiH 

Prigodom prvog službenog pohoda Banjoj Luci visoki predstavnik za BiH dr. Christian Schmidt susreo se 10. studenoga u banjolučkoj kancelariji OHR-a s banjolučkim biskupom dr. Franjom Komaricom koji ga je upoznao s kontinuiranim naporom vodstva Katoličke Crkve u BiH oko učinkovitog liječenja višestrukih pogubnih rana koje je prouzročio rat 90-ih godina.

Banjolučka biskupija započela svoj sinodski put

Kao što je papa Franjo odredio za sve Mjesne Crkve (biskupije) po svijetu, tako su se i članovi Banjolučke biskupije u nedjelju, 17. listopada 2021. liturgijskim okupljanjem po svojim crkvama upoznali s početkom sinodskog hoda u svojim župnim zajednicama i u svojoj biskupiji.

Kardinal Puljić: "Potrebno nam je strpljenje za nošenje križa"

"Blažena ti što povjerova" geslo je ovogodišnjega hodočašća vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije koji su 9. listopada šesnaesti put hodočastili u Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

U Bosanskoj Dubici proslavljeno Križevo

Blagdan Uzvišenja Svetog Križa svečano je proslavljen u utorak 14. rujna u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Bosanskoj Dubici. Misno slavlje predvodio je banjolučki biskup Franjo Komarica, izvijestio je Biskupski ordinarijat Banjolučke biskupije.

Propovijed biskupa Komarice na blagdan sv. Bonaventure

Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije, 15. srpnja, na euharistijskom slavlju u banjolučkoj katedrali Sv. Bonaventure, kojim je proslavljeno 140. godina Banjolučke biskupije, 75 godina života biskupa Franje Komarice i 35 godina biskupske službe, propovijedao je biskup Komarica, čiju propovijed prenosimo u cijelosti.

Gumjera: Misa na 78. godišnjicu mučeničke smrti župnika vlč. Ante Dujlovića

U večernjim satima, u nedjelju, 11. srpnja na ponovno otkopanim temeljima porušene župne crkve Sv. Križa u Gumjeri, u Prnjavorskom dekanatu, liturgijski je obilježena 78. obljetnica mučeničke smrti mladoga gumjerskog župnika vlč. Ante Dujlovića. Misno slavlje predvodio je i ove godine biskup banjolučki Franjo Komarica.

Biskup Komarica i kardinal Puljić na proslavi 30. obljetnice osnutka župe Posavska Mahala

Župa Srca Marijina u Posavskoj Mahali kod Odžaka u Bosanskoj Posavini u nedjelju 4. srpnja proslavila je 30 godina djelovanja, a njezin župnik Pavo Brajinović zlatni jubilej - 50 godina svećeništva. Euharistijsko slavlje na pripravljenom vanjskom oltaru ispred župne crkve predslavio je banjolučki biskup Franjo Komarica, a prigodnu homiliju uputio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

1 2 3 5