Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: banjolucki-biskup-franjo-komarica

Održana konferencija za medije na kraju 84. zasjedanja Biskupske konferencije BiH

Na kraju 84. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u četvrtak 14. srpnja u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci održana je konferencija za medije na kojoj su o tijeku zasjedanja govorili predsjednik BK BiH Tomo Vukšić i banjolučki biskup Franjo Komarica, izvijestila je KTA.

Biskup Komarica u radnom pohodu u Njemačkoj

Banjolučki biskup Franjo Komarica boravio je od 15. do 18. prosinca u radnom pohodu u Njemačkoj, moleći pomoć a svoju biskupiju i za njezine aktualne odgojno-obrazovne i karitativno-socijalne projekte.

Susret banjolučkoga biskupa i visokoga predstavnika u BiH 

Prigodom prvog službenog pohoda Banjoj Luci visoki predstavnik za BiH dr. Christian Schmidt susreo se 10. studenoga u banjolučkoj kancelariji OHR-a s banjolučkim biskupom dr. Franjom Komaricom koji ga je upoznao s kontinuiranim naporom vodstva Katoličke Crkve u BiH oko učinkovitog liječenja višestrukih pogubnih rana koje je prouzročio rat 90-ih godina.

Banjolučka biskupija započela svoj sinodski put

Kao što je papa Franjo odredio za sve Mjesne Crkve (biskupije) po svijetu, tako su se i članovi Banjolučke biskupije u nedjelju, 17. listopada 2021. liturgijskim okupljanjem po svojim crkvama upoznali s početkom sinodskog hoda u svojim župnim zajednicama i u svojoj biskupiji.

Kardinal Puljić: "Potrebno nam je strpljenje za nošenje križa"

"Blažena ti što povjerova" geslo je ovogodišnjega hodočašća vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije koji su 9. listopada šesnaesti put hodočastili u Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

1 2 3 6