Budi dio naše mreže
Izbornik

Augsburški biskup Meier pozvao na molitvu za žrtve poplave na jugu Njemačke

Augsburg (IKA)

Augsburški biskup Bertram Meier pozvao je na molitvu za žrtve katastrofalnih poplava koje su za vikend zahvatile južne dijelove Njemačke, objavila je u ponedjeljak 3. lipnja KNA.

“Kao čovjek, kršćanin i biskup želim vam reći da suosjećam sa svima vama i molim se za vas”, napisao je biskup u poruci župama, objavljenoj u ponedjeljak 3. lipnja. Biskup moli sve kršćane da se priključe molitvi.

Biskup Meier dodao je kako moli i za sve spasilačke službe i zahvaljuje Bogu za njihov angažman. “Koliko me god s jedne strane pogodila nevolja, toliko me s druge strane dirnula i veličanstvena spremnost na angažman službi i nemjerljiva spremnost pučanstva na pomoć”, izjavio je biskup. “Molit ću se i za to da svi izvučemo potrebnu pouku iz poplave”, dodao je, pozivajući župne zajednice na solidarnost s pogođenima.

Augsburška biskupija dala je tri dana plaćenog dopusta svojim zaposlenicima pogođenima poplavom. “Kuće i stanovi mnogih dijecezanskih suradnika nisu više prikladni za stanovanje”, priopćila je biskupija.

Jug Njemačke krajem tjedna zahvatile su poplave, a posebno je pogođen jugozapad Bavarske. Biskupija Augsburg pokriva svojim većim dijelom upravo u to područje. U poplavama su u Bavarskoj najmanje dvije osobe izgubile život, mnoga naselja su evakuirana a ceste i željezničke pruge zatvorene. Dramatično je bilo i u ponedjeljak uz Dunav.