Budi dio naše mreže
Izbornik

Dostavljeni respiratori koje je darovao Papa

Quito (IKA)

Apostolski nuncij u Ekvadoru nadbiskup Andrés Carrascosa Coso dostavio je ministru javnog zdravstva te zemlje dva respiratora namijenjena bolnici „Eugenio Espejo“ u glavnom gradu Quitu, prenosi Vatican News.

U razgovoru za Radio Vatikan nuncij je odluku pape Franje da toj latinskoameričkoj zemlji daruje dva respiratora za pomoć oboljelima od koronavirusa opisao kao „gestu kojom se svima želi otvoriti oči da bi bili pažljiviji prema potrebama bližnjih, prema ruci koja traži. Prema službenim podacima, koronavirusom je zaraženo gotovo 54.000 Ekvadoraca, dok ih je preminulo više od 4400.

Nuncij je napomenuo da se posavjetovao s ekvadorskim ministrom javnog zdravstva, koji mu je predložio da se medicinski uređaji daruju bolnici „Eugenio Espejo“ u glavnom gradu Quitu, koja je uporišna točka za cijelu zemlju. Dostavili su ih u srijedu, u nazočnosti ministra za javno zdravstvo, zamjenika ministra vanjskih poslova i ravnateljice bolnice. Bio je to vrlo srdačan trenutak. Naravno, riječ je o „kapi u moru“, no dva su uređaja dočekana s velikom radošću, jer se u tome prepoznaje Papina brižna i očinska gesta za tu zemlju koja trpi zbog vrlo osjetljive situacije, opisao je nadbiskup Carrascosa Coso u razgovoru za Radio Vatikan.