Budi dio naše mreže
Izbornik

Katolički svećenik ubijen u Nigeriji

Nigerija (IKA)

Katolički svećenik vlč. Ferdinand Fanen Ngugban ubijen je 30. ožujka u oružanom napadu u crkvi sv. Pavla u nigerijskoj državi Benue, prenosi Catholic News Agency.

Kako izvještava CNA, uz vlč. Ngugbana ubijeno je još najmanje šestero ljudi. Vlč. Ferdinand Fanen Ngugban je u trenutku napada upravo završavao služiti misu u crkvi sv. Pavla u selu Ayetwar te se pripremao za odlazak kako bi služio misu posvete ulja. O njegovoj smrti obavijestila je i biskupija Katsina-Ala.

Prema priopćenju kancelara biskupije Katsina-Ala, vlč. Fidelisa Phellea Akjumbuka, objavljeno je kako je su žrtve pronađene nakon što je izbio nemir interno raseljenih osoba koje su sklonište tražile u prostorima župe.

„Vlč. Ferdinand izašao je kako bi otkrio koji je izvor nemira. Upucan je u glavu dok se pokušavao skloniti nakon što je uočio naoružanog čovjeka”, stoji u pismu, a prenosi ACI Africa.

Lokalne vlasti u državi Benue potvrdili su kako je riječ o razbojničkom napadu, no identiet napadača je još uvijek nepoznat. Prema njihovom izvještaju, napadači su još u selu Ayetwar zapalili brojne kuće.

Vlč. Ngugban bio je zaređen za svećenika 2015. Služio je u župi sv. Pavla od 2018. te je pomagao mnogim raseljenim osobama. Prethodno je služio kao pomoćni upravitelj katedrale u biskupiji Katsina-Ala od 2015. – 2016. te u župi sv. Petra u mjestu Gbor-Tongov od 2016. – 2018.

Ključne riječi:
napad Nigerija