Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo uputio pismo sućuti i moli za žrtve napada u Sydneyu

Vatikan (IKA)

U brzojavu od 13. travnja, koji je potpisao kardinal državni tajnik Pietro Parolin, papa Franjo piše da je "duboko ožalošćen" zbog napada u trgovačkom centru u Sydneyu u Australiji u kojem je ubijeno šest osoba. Žrtvama obećava svoju molitvu i duhovnu blizinu, izvještava Vatican News.

U brzojavu koji je upućen nadbiskupu Anthonyju Fisheru iz Sydneya, papa Franjo izrazio je duboku tugu nakon nasilnog napada u Sydneyu, u Australiji, u mjesnom trgovačkom centru u kojem je šestero ljudi izbodeno na smrt.

Obećavajući svoju “duhovnu blizinu svima onima koji su pogođeni ovom besmislenom tragedijom”, a posebno onima koji žale zbog gubitka voljene osobe, Papa je obećao svoje molitve za mrtve, ozlijeđene, ali i za one koji su prvi pomogli unesrećenima. Također, Papa “za narod moli božanske blagoslove utjehe i snage”.

Mjesna policija prenijela ja medijima da su žrtve napada u trgovačkom centru Westfield u Bondi Junctionu jedan muškarac i pet žena, uključujući i majku devetomjesečne bebe koja je ozlijeđena i u teškom je stanju prebačena u bolnicu gdje je kasnije operirana.

Počinitelj napada je 40-godišnjak poznat policiji i još se čeka njegova službena identifikacija. Policijski službenici smatraju da čin nije motiviran ideološkim motivom ili terorizmom i istraga se nastavlja.