Budi dio naše mreže
Izbornik

Kip Isusa oskrnavljen "LGBT" zastavom u duginim bojama i anarhističkom simbolom

Varšava (IKA)

Anarhisti i "LGBT" aktivisti oskvrnuli su u petak 31. srpnja u Varšavi Isusov kip koji nosi križ. Skupina ljudi je oko Isusovih usta zavezala maramu s anarhističkim simbolom, a na križ postavila "LGBT" zastavu u duginim bojama. Fotoreporteri JohnBoB & Sophie Art preuzeli su odgovornost za ovo oskvrnuće a isto su učinili na još nekoliko kipova širom Varšave, piše ChurchPop, a prenosi portal medjugorje-info.com.

“Odlučili smo djelovati”, objašnjavaju ovaj vandalizam. “Sve dok se ne iskorijeni homofobija i ne nestane posljedni homofob. To je naša manifestacija na razlike koje imamo u društvu – ova duga”.

“Sve dok zastava čini nekoga gorim i neprimjerenim za društvo svečano obećavamo da ćemo i dalje provocirati. Oprostite, ali nitko neće reći da je poljska zastava neprimjerena i da nekoga vrijeđa. Ovo je naš poziv na bitku. Trebat će vam toliko vremena da vas podsjetimo da postojimo. Da niste sami. Ovaj grad je također naš. Ovo je borba”, napisali su.

Otac Kryspin Banko iz Kongregacije svećenika misionara svetog Vinka Paulskog osudio je ovaj čin vandalizma, piše ChurchPop, a u subotu 1. kolovoza prenosi portal medjugorje-info.com.

“Oskrvnuće Kristovog lika ispred crkve Svetog Križa u u Varšavi ispunilo je župljane tugom i nevjericom kao i ostale stanovnike glavnog grada. Svećenici iz Kongregacije misionara, koji ovdje služe već četiri stoljeća, također su izrazili ogorčenje zbog ovog neobjašnjivog čina. U ovom teškom iskustvu za sve nas, molimo za obraćenje savjesti i srca”, rekao je otac Banko.