Budi dio naše mreže
Izbornik

Koruški biskup sudjeluje u masovnom testiranju

Gurk (IKA)

Koruški biskup Josef Marketz, koji će sudjelovati u masovnom testiranju od 11. do 13. prosinca u južnoj Austriji, ističe da je to znak „ljubavi, poštovanja i solidarnosti“, prenosi Vatican News.

Testiranjem se pokazuje kršćansku ljubav prema bližnjemu, društvenu odgovornost i solidarnost. Onaj tko se testira ne pridonosi samo prekidanju lanca zaraze i time snižavanju stope zaraze, već istodobno i žurno potrebnom odterećenju ekstremnih situacija u domovima za umirovljenike i covid-odjelima po bolnicama. Njihovi su djelatnici mjesecima izloženi teškom fizičkom, psihičkom i emocionalnom stresu, poručio je biskup Marketz. Zahvalio je pritom svim njegovateljima i medicinskim djelatnicima na izvanrednom zalaganju na granici mogućega.

Pandemija od svima nama puno toga oduzima i traži od nas najvišu razinu samoodogovornosti i obzira. Predstojeće masovno testiranje u Koruškoj smisleni je, nužni i važni korak zaštite sebe samih i bližnjih i usto pridonosi povećanju mogućnosti božićnih slavlja uz poštovanje epidemioloških mjera, poručuje biskup Gurka i Klagenfurta.