Budi dio naše mreže
Izbornik

München: Fra Frano Milanović Litre približio misijsko djelovanje Reda manje braće

München (IKA)

Akademski krug pri hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu organizirao je u utorak, 31. listopada, predavanje na temu "Misijsko djelovanje Reda manje braće - Misijsko djelovanje Provincije Presvetog Otkupitelja – Split" u župnoj dvorani.

Predavač je bio fra Frano Milanović Litre, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi München koji je u kratkim crtama prikazao život sv. Franje i njegove karizme siromaštva i poniznosti nadahnute na evanđelju da navijesti Radosnu vijest svemu stvorenju i to je sv. Franjo činio svim srcem, i  to je postalo Pravilo i život Manje braće: živjeti Evanđelje Isusa Krista i poput Njega vršiti volju Božju.

Tako su Franjina braća, putujući misionari došli na sve kontinente i popravljali ne samo trošne crkve kao što je to činio Franjo u samome početku u Asizu, nego su zajedno s njime i u njegovu duhu popravljali i obnavljali živu Crkvu Kristovu.

Uz  misionarsko djelovanje Reda Manje braće, fra Frano se ukratko osvrnuo i na djelovanje fratara Provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, posebice fratara koji su djelovali u Latinskoj Americi – Argentini, Boliviji i Brazilu. Među njima su spomenuti: fra Vlado Bilobrk, fra Rafo Romac, fra Pavao Boljat, fra Ivo Hrstić, fra Vjenceslav Lovrić, fra Petar Karadžole, fra Krsto Radić, fra Metod Kelava, fra Petar Mandac i fra Bonifacije Šipić. 

I sam predavač je djelovao neko vrijeme u Argentini zajedno s fra Edvardom Sokolom, sada dušobrižnikom u Münchenu te je prisutnima prikazao nekoliko snimki svoga djelovanja u Argentini. 

Ključne riječi:
fra frano milanović litre