Budi dio naše mreže
Izbornik

München: Misa i obred preminuća sv. Franje Asiškoga

München (IKA)

Misa u čast sv. Franje Asiškoga i obred preminuća slavljeni su u utorak 3. listopada 2023. u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Münchenu.

Pjevanu misu predslavio je fra Frano Milanović Litre u zajedništvu s fra Petrom Klapežom, fra Edvardom Sokolom i fra Slavenom Čekom te okupljenim vjernicima.

Prije mise vjernici su imali mogućnost za slavlje sakramenta pomirenja. Pjevanje su predvodili članovi Franjevačke mladeži uz klavirsku pratnju voditeljice zbora i orkestra Frame s. Nikoline Bilić.

Fra Frano je u propovijedi istaknuo Franjinu poniznost i ljubav prema neprijateljima. Tu poniznost i ljubav počeo je na poseban način živjeti nakon svoga susreta s gubavcem kojega je zagrlio i poljubio, i tako je zavolio ono što je mrzio i postao je pravi Isusov sljedbenik.

Nakon mise svećenici i narod izmolili su Večernju sa psalmima i slušali izvješće sv. Bonaventure i Okružnicu brata Ilije o smrti sv. Franje koji je pobožno umro u prisutnosti braće u Asizu 1226. godine.

Dok su vjernici držali u rukama upaljene svijeće koje su im podijelili vrijedni ministranti, kapelom je odzvanjala pjevana antifona: O presveta dušo, kojoj na smrti, građani nebeski dolaze u susret, anđeoski zbor se veseli, a preslavno Trojstvo poziva govoreći: ostani s nama u vijeke.