Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kapela-bl-alojzija-stepinca

Na Mitnici proslavljen blagdan bl. Alojzija Stepinca

Blagdan blaženog Alojzija Stepinca, zaštitnika Mitnice - jednog dijela grada Vukovara, u njemu posvećenoj kapeli, svečano je proslavljen u četvrtak, 10. veljače euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Ivan Crnković s domaćim župnikom fra Ivicom Jagodićem i kapelanom fra Matijom Marijićem.

Biskup Košić predvodio misu u Velikom Kaptolu na svetkovinu Svete Marije Bogorodice

Na svetkovinu Svete Marije Bogorodice, Novu godinu, u petak 1. siječnja, sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Velikom Kaptolu. U koncelebraciji bio je biskupijski ekonom mons. Zdravko Novak, a služio je đakon Damir Kunić. Ovo slavlje moglo se uživo pratiti na mrežnim i facebook stranicama Sisačke biskupije.

Hrvatski vjernici u Münchenu prikupljaju pomoć za Petrinju i Sisak

Od ranih jutarnjih sati u srijedu 30. prosinca kapela bl. Alojzija Stepinca u hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu pretvorena je u sabirno skupljanje pomoći pogođenima u potresu – u Sisku i Petrinji. Vjernici ove velike župe na poziv župnika fra Petra Klapeža ne prestaju donositi potrebne namirnice, higijenske artikle i tople deke za postradale.

HKŽ München: Prvi prijenos nedjeljne mise u 11 sati

Povodom objave državnih i crkvenih vlasti da se u Njemačkoj radi širenja koronavirusa ukida javno slavljenje misa, Hrvatska katolička župa München odlučila je 25. ožujka otvoriti svoj YouTube kanal na kojemu će svi zainteresirani vjernici moći pratiti misu.