Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena druga obljetnica blagoslova kapele bl. Alojzija Stepinca u bazi Interventne jedinice policije u Malom Erjavcu

Ozalj (IKA)

Druga obljetnica blagoslova kapele bl. Alojzija Stepinca proslavljena je na spomendan sv. Ivana Zlatoustoga, u srijedu 13. rujna 2023. u bazi Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke u Malom Erjavcu.

Misu je predslavio upravitelj župa u Krašiću, Oštrcu i Gornjem Prekrižju vlč. Ivan Vučak. Suslavili su svećenici Ozaljsko-lipničkog i Karlovačkog dekanata: ozaljsko-lipnički dekan i župnik u Ozlju i Vrhovcu preč. Željko Ivan Bakšić, župnik u Kamanju vlč. Stjepan Jakov, župnik u Hrnetić vlč. Dragutin Šengula i domaćin, policijski kapelan i župnik u Vivodini vlč. Andrija Markač.

Vlč. Vučak u homiliji je okupljenim poručio da je potrebno stalno propitivati iz čega proizlaze odluke koje donose – iz sebičnosti i samodostatnosti ili darovanosti. Kazao je da trebaju promišljati na koji način ugrađuju i daruju za zajednicu, za dobro svojih bližnjih.

Propovjednik je podsjetio na velike obljetnice koje se ove godine slave – 70 godina od imenovanja bl. Alojzija Stepinca kardinalom, 125. obljetnicu njegova rođenja te 25 godina od njegova proglašenja blaženim u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Dodao je da je Stepinac čovjek koji uči ustrajnosti i postojanosti. Kako pripadnici Interventne jedinice policije moraju stalno biti spremni na intervenciju, tako i vjernici moraju uvijek biti spremni, pripremati svoje ulje poput mudrih djevica iz Evanđelja da bi spremni dočekali Gospodina.

Slavlju su prisustvovali: karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin, ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak, slunjska gradonačelnica Mirjana Puškarić, krašićki načelnik Josip Petković Fajnik, pripadnici Interventne jedinice policije te pripadnici Specijalne jedinice policije Grom. Pjevanje je predvodila policijska klapa „Sveti Mihovil“.

Nakon mise pripadnici Interventne jedinice policije PU karlovačke održali su pokaznu vježbu.

Kapela bl. Alojzija Stepinca u prostorijama Interventne jedinice policiji uređena je u suradnji s Vojnim ordinarijatom, u okviru provedenih radova u prostoru baze prije dvije godine. Kapelu je 23. rujna 2021. blagoslovio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan.