Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-ivan-vucak

Prvi susret obitelji u Krašiću

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti Blaženi Alojzije Stepinac organizirala je u sklopu projekta 'Upoznaj Stepinca' u subotu 16. listopada Prvi susret obitelji u Krašiću s bogatim duhovnim programom.

Hodočašće djelatnika i vanjskih suradnika HKS-a u Dolinu kardinala

Zaposlenici i vanjski suradnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, zajedno su sa članovima svojih obitelji, hodočastili su u subotu 25. rujna u Krašić, rodno mjesto hrvatskoga blaženika Alojzija Stepinca, zagrebačkoga nadbiskupa, kardinala i mučenika, izvijestili su iz Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS).

U Krašiću proslavljen Dan župnog klanjanja

Župa Presvetog Trojstva u Krašiću u nedjelju 5. rujna proslavila je Dan župnog klanjanja, a svečanu misu u župnoj crkvi predslavio je rektor Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati preč. Matija Pavlaković.

U Oštrcu svečano proslavljen župni blagdan

Svečano misno slavlje u povodu blagdana sv. Marije Magdalene u nedjelju 25. srpnja u Župi svete Marije Magdalene na Oštrcu predvodio je rektor Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati preč. Matija Pavlaković, koji je ujedno blagoslovio novoobnovljene postaje križnog puta.

Biskup Bože Radoš predslavio misu za žrtve Jazovke

Župa sv. Marije Magdalene - Oštrc je u utorak 22. lipnja kod jame Jazovke u Sošicama organizirala svečano euharistijsko slavlje za sve ubijene koji su bačeni u jamu. Misu je predslavio varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s rimokatoličkim i grkokatoličkim biskupima i svećenicima. Prije mise bila je održana procesija od centra Sošica do jame Jazovke.

Vlč. Ivan Vučak najavio životopis o župniku Vranekoviću, bliskom Stepinčevom suradniku

Pokojni krašićki župnik i jedan od najbližih suradnika bl. Alojzija Stepinca, vlč. Josip Vraneković, rođen je 16. ožujka 1921., prije točno 100 godina. Povodom njegova rođenja u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću će se održati proslava 21. ožujka, u sklopu kojeg će se predstaviti knjiga o Vranekoviću „U Gospodina polažem sve svoje nade”, najavio je župni upravitelj vlč. Ivan Vučak u emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Aktualno”.

Uočnica Stepinčeva u brezovičkom Karmelu

Upravitelj krašićke župe Ivan Vučak predvodio je 9. veljače euharistijsko slavlje trećega dana trodnevnice, na uočnicu Stepinčeva u blaženikovu Karmelu u Brezovici.

1 2