Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-ivan-vucak

FOTO Svetom Ocu darovana bista blaženog Alojzija Stepinca

Vjernici župe Presvetog Trojstva iz Krašića, predvođeni župnikom Ivanom Vučakom, sudjelovali su na općoj audijenciji u Vatikanu, u srijedu 12. listopada, i tom su prigodom Svetom Ocu darovali bistu blaženog Alojzija Stepinca.

Krašić: Predstavljen zbornik u čast dr. sc. Jurja Batelje

Predstavljanje zbornika radova „Tragovima sveca“ u čast mons. dr. sc. Jurja Batelje, u prigodi tridesete obljetnice njegova rada kao postulatora kauze blaženog Alojzija Stepinca, održano je u nedjelju 2. listopada u Župi Presvetoga Trojstva u Krašiću.

Petrovo svečano proslavljeno u Zaprešiću

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla u srijedu 29. lipnja u dvorištu župne crkve Sv. Petra u Zaprešiću proslavljen je župni titular ove prve župne zajednice u Zaprešiću. Središnje euharistijsko slavlje u predvodio je krašićki župnik vlč. Ivan Vučak.

Podjela sakramenta svete potvrde u župi svete Marije Magdalene na Oštrcu

Na 12. nedjelju kroz godinu, 19. lipnja 2022. četvero krizmanika župe svete Marije Magdalene na Oštrcu primilo je sakrament svete potvrde, a to su: Petar i Magdalena Marok, Antonio Bučar te Anita Šiljak. Svečano misno slavlje predvodio je mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. 

„Koraci za svetost“

U Župi Duha Svetoga u Noršić Selu u Divljim vodama na samom početku Žumberka u subotu 7. svibnja okupili su se domaći vjernici i hodočasnici na blagoslov križnog puta koji kroz lijepe krajolike povezuje Divlje vode i Krašić.

1 2 3 4