Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Vukšić predslavio misu u kapelici bl. Alojzija Stepinca u vojarni u Žepču

Žepče (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić predslavio je na blagdan bl. Alojzija Stepinca, u četvrtak 10. veljače, misu u njemu posvećenoj kapelici u vojarni „Josip Karimović Grabo“ u Žepču, izvijestila je Nedjelja.

Na početku mise nazočne je u ime zapovjednika vojarne pukovnika Mate Jakića pozdravio vojni kapelan u Travniku i Žepču don Goran Kosić.

Nadbiskup Vukšić u propovjedi je okupljene pozvao da nasljeduju „primjer bl. Alojzija Stepinca kao vjernika i kao mučenika“.

„Isusova prispodoba o sjemenu nam najočitije pokazuje smisao kršćanskog mučeništva, gdje zrno koje umire daje obilat urod za druge. Time se rađaju vrline i od toga se svi mogu okoristiti. Samo naše umiranje za druge ima smisla jer time rađamo vrlinama i tako obogaćujemo sredinu u kojoj živimo. Primjer života bl. Alojzija je bio svjetlo za mnoge u vrijeme mraka koji je donio režim u kojem je živio. On je bio svjetlo koje je razbijalo tamu koja je obavila vjerni narod u to vrijeme. Samo čovjek koji u sebi rađa vrline i vjeru može biti svjetlo i primjer u najtežim vremenima. Zato dok se utječemo zagovoru bl. Alojzija molimo da i mi rađamo vrlinama i tako u ovim vremenima u kojima živimo budemo ono zrno koje će roditi za dobro našeg naroda i društva“, rekao je, između ostalog, mons. Vukšić.

Uz mons. Vukšića misu su suslavili generalni vikar Vojnog ordinarijata u BiH mons. Željko Ćuturić, župnik u Žepču i dekan Žepačkog dekanata preč. Predrag Stojčević, vojni kapelan u Kiseljaku i Tuzli don Ljubo Zelenika te don Goran Kosić.

Poslije euharistije, u prostorijama vojarne u Žepču upriličeno je druženje za sve nazočne vojnike iz Žepča, Tuzle, Doboja i Sarajeva, izvijestila je Nedjelja.