Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hkz-munchen

Duhovna obnova i proslava Antunova u HKŽ-u München

U povodu proslave blagdana sv. Antuna Padovanskog Hrvatska katolička škola München organizirala je trodnevnu duhovnu obnovu od 10. do 12. lipnja 2022. u crkvi sv. Pavla (St.-Pauls-Platz 11, 80336 München) koju je vodio fra Ante Vučković, profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.

Slavlje prve pričesti u HKŽ München

U crkvi Svetog Mihaela u Münchenu u subotu 14. svibnja 175 dječaka i djevojčica hrvatske katoličke Župe München primilo je sakrament prve pričesti, izvijestili su iz Župe.

Kardinal Reinhard Marx u pastoralnom pohodu HKŽ München

Nadbiskup nadbiskupije München-Freising kardinal Reinchard Marx pohodio je u subotu 21. lipnja hrvatsku katoličku Župu bl. Alojzija Stepinca u Münchenu i tom prigodom podijelio sakrament potvrde za 215 djevojaka i mladića, izvijestili su iz Župe.

Homilija mons. Nikole Eterovića na Stepinčevo u HKŽ München

Središnje misno slavlje svetkovine blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u Hrvatskoj katoličkoj župi München u nedjelju, 13. veljače predvodio je nadbiskup Nikola Eterović. Donosimo u cijelosti homiliju koju je nadbiskup Eterović održao na misi.

Zbor mladih HKŽ München predvodio pjevanje na misi nacija

U povodu Interkulturalnog tjedna, koji se u Münchenu obilježava od 1975. godine, u nedjelju 3. listopada pomoćni biskup i biskupski vikar za pastoral nadbiskupije München-Freising regije jug, Wolfgang Bischof, u zajedništvu sa svećenicima drugih materinjih jezika i voditeljem ureda za strane vjernike pri biskupiji München-Freising msgr. dr. Alexandrom Hoffmannom, predvodio je tradicionalnu misu nacija 'Gottesdienst der Nationen' u crkvi Theatinerkirche St. Kajetan na Odeonsplatzu u središtu Münchena.

Pomoć HKŽ München žrtvama potresa

Župnik Hrvatske katoličke župe München fra Petar Klapež uputio je mjesnom nadbiskupu kardinalu Reinhardu Marxu molbu za pomoć žrtvama potresa na Banovini.

Dosad prikupljena pomoć u HKŽ München

U hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu samo u jednom danu, 30. prosinca od 10 do 15 sati prikupljeno je za pet kombija transportera i dvije prikolice živežnih namirnica, higijenskih potrepština, toplih deka za Petrinju i Sisak.

1 2 3