Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hkz-munchen

Homilija mons. Nikole Eterovića na Stepinčevo u HKŽ München

Središnje misno slavlje svetkovine blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u Hrvatskoj katoličkoj župi München u nedjelju, 13. veljače predvodio je nadbiskup Nikola Eterović. Donosimo u cijelosti homiliju koju je nadbiskup Eterović održao na misi.

Zbor mladih HKŽ München predvodio pjevanje na misi nacija

U povodu Interkulturalnog tjedna, koji se u Münchenu obilježava od 1975. godine, u nedjelju 3. listopada pomoćni biskup i biskupski vikar za pastoral nadbiskupije München-Freising regije jug, Wolfgang Bischof, u zajedništvu sa svećenicima drugih materinjih jezika i voditeljem ureda za strane vjernike pri biskupiji München-Freising msgr. dr. Alexandrom Hoffmannom, predvodio je tradicionalnu misu nacija 'Gottesdienst der Nationen' u crkvi Theatinerkirche St. Kajetan na Odeonsplatzu u središtu Münchena.

Pomoć HKŽ München žrtvama potresa

Župnik Hrvatske katoličke župe München fra Petar Klapež uputio je mjesnom nadbiskupu kardinalu Reinhardu Marxu molbu za pomoć žrtvama potresa na Banovini.

Dosad prikupljena pomoć u HKŽ München

U hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu samo u jednom danu, 30. prosinca od 10 do 15 sati prikupljeno je za pet kombija transportera i dvije prikolice živežnih namirnica, higijenskih potrepština, toplih deka za Petrinju i Sisak.

Prvi put u povijesti HKŽ München djelitelj sakramenta potvrde bio je župnik

Izvanredno stanje uzrokovano epidemijom koronavirusa i velik broj krizmanika razlogom su što se slavlje krizme u Hrvatskoj katoličkoj župi München u listopadu slavilo u četiri skupine. Kardinal Reinhard Marx u nadbiskupiji München Freising za djelitelje krizme delegirao je župnike u svojim župama i zbog epidemije donio posebnu odredbu o slavlju sakramenta potvrde.

1 2 3