Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hkz-munchen

Stepinčevo proslavljeno u HKŽ München

Trodnevna duhovna priprava u Hrvatskoj katoličkoj župi München zaključena je svečanom proslavom šezdeset obljetnice “Stepinčeva” 9. veljače u prepunoj crkvi Sv. Michaela svečanom misom koju je predvodio postulator Stepinčeve kauze mons. Juraj Batelja.

München: Bl. Stepinac moralna vertikala za Crkvu i svoj hrvatski narod

Postulator Stepinčeve kauze mons. Juraj Batelja u trećoj večeri duhovne obnove u crkvi Sv. Pavla, 8. veljače, okružen župnikom fra Petrom Klapežom i dušobrižnikom fra Marinkom Vukmanom govorio je o bl. Alojziju Stepincu kao moralnoj vertikali Crkve i svoga hrvatskog naroda.

Duhovna obnova uoči Stepinčeva u Münchenu

Druga večer duhovne obnove uoči Stepinčeva održana je u petak 7. veljače u hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu, odnosno u crkvi Sv. Pavla, nedaleko Hrvatskog doma u kojem se okupljaju hrvatski katolici.

Predavanje prof. Stjepana Bergovca u Münchenu

U organizaciji Akademskog kruga koji djeluje pri Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu u utorak 28. siječnja prof. Stjepan Bergovec održao je predavanje o Armeniji i njezinom utjecaju na Hrvatsku.

Stoljeća Bosne Srebrene

Na poziv Akademskog kruga hrvatske katoličke zajednice u Münchenu, u utorak 26. studenoga u velikoj dvorani Hrvatske katoličke župe predavanje pod naslovom „Franjevačka provincija sv. Križa – Bosna Srebrena“ održao je fra Ivan Nujić, profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom.

München: Oproštaj fra Borisa Čarića i uvođenje u službu fra Petra Klapeža

U prepunoj crkvi St. Michaela u središtu Münchena vjernici i pastoralno osoblje HKŽ München oprostili su se u nedjelju 15. rujna od dugogodišnjeg voditelja župe, fra Borisa Čarića koji je od 2011. obnavljao dužnost voditelja najveće hrvatske iseljeničke župe. Fra Boris je od 2008. do 2011. obavljao ulogu dušobrižnika u ovoj župi. Na nedjeljnom misnom slavlju je ujedno u službu novog voditelja uveden dosadašnji gvardijan i upravitelj svetišta Gospe Sinjske fra Petar Klapež.

Kardinal Cupich posjetio hrvatsku zajednicu u Münchenu

Čikaški nadbiskup kardinal Blase Cupich slavio je u nedjelju 7. srpnja misu za hrvatsku zajednicu u crkvi St. Michael u Münchenu. Kardinal Cupich je u München došao na poziv kardinala Reinharda Marxa, nadbiskupa Biskupije München Freising.

1 2