Budi dio naše mreže
Izbornik

Početak vjeronaučne godine u HKŽ München

München (IKA)

Početak vjeronaučne godine u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu započeo je u subotu 7. listopada, na spomendan Gospe od Krunice, misnim slavljem koje je u kapeli Bl. Alojzija Stepinca predvodio fra Frano Milanović Litre, izvijestili su iz HKŽ München.

Suslavili su fra Edvard Sokol i fra Slaven Čeko. Misno slavlje animirao je dječji zbor „Hrvatski slavuji“ pod vodstvom s. Nikoline Bilić, koja ih je pratila na klaviru,

Fra Frano je u propovijedi govorio o važnosti Duha Svetoga u životu svakog vjernika. On je, kako je rekao, najbolji učitelj koji nas uvodi u misterij Boga i čovjeka, pa je stoga potaknuo djecu, roditelje i cijelu zajednicu da ovu školsku i vjeronaučnu godinu hodaju pod vodstvom Duha Svetoga, jer nam je, osim znanja, potrebna i pomoć Božja, rekao je fra Frano.

Kod prinosa darova djeca su prinijela atlas, bojice, suncokret, Bibliju, križ, i druge predmete koji će im služiti u školi i na vjeronauku, i za svaki prineseni dar dali su svoje objašnjenje. Sve su darove stavili pred oltar da ih svećenik blagoslovi, a i da sami zajedno sa svojim roditeljima, djedovima i bakama budu blagoslovljeni.

Po završetku mise svi su ponijeli upisnice za vjeronauk i župni listić, čija je naslovnica ujedno bila izložena na stalku pokraj oltara, izvijestili su iz HKŽ München.