Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo: Učio sam od svetog Ivana Pavla Velikog

Washington (IKA)

U tek objavljenoj knjizi na talijanskom jeziku pod nazivom "Sveti Ivan Pavao Veliki", koautori koje su papa Franjo i fra Luigi Maria Epicoco (39), aktualni poglavar Rimokatoličke Crkve u jednom svome tamošnjem intervjuu navodi da je učio o važnosti radovanja i milosrđa od svoga prethodnika na čelu Svete Stolice Ivana Pavla II., prenosi Katolička novinska agencija (CNA) u četvrtak 13. veljače.

Papa Franjo u svojim objavljenim razgovorima u toj knjizi kaže da su on i Ivan Pavao II. u potpunoj harmoniji što se tiče prirode svećeničkog poziva. “Smatram da je radovanje najvažnije obilježje susreta s uskrslim Isusom”, navodi papa Franjo, uz dodatak da su upravo radost i milosrđe obilježili pontifikat pape sv. Ivana Pavla II.

Knjiga “Sveti Ivan Pavao Veliki” sastoji se od pet poglavlja, te u svakome od njih o. Epicoco obrađuje po jedno razdoblje u životu velikog Pape, Poljaka Karola Wojtyle. U knjigu su uvršteni i razgovori s papom Franjom, koji su se odvijali od lipnja 2019. do siječnja 2020. godine.

Podsjetimo, upravo je 2001. godine papa Ivan Pavao II. uvrstio u Kardinalski zbor nadbiskupa Buenos Airesa Jorgea Maria Bergoglia, današnjeg papu. S druge strane, papa Franjo je 2014. godine proglasio svetima dvojicu velikih papa 20. stoljeća, Ivana Pavla II. i Ivana XXIII.