Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Primopredaja dužnosti direktora Međunarodnog vojnog hodočašća u Lurd

Pariz (IKA)

Francuski vojni kapelan o. Arnault Berrone koji je tijekom 6 godina vršio dužnosti direktora Međunarodnog vojnog hodočašća (MVH) u Lurd u nedjelju 10. svibnja u Parizu, predao je svoje dosadašnje dužnosti vojnom kapelanu o. Jean-Marc Fournieru, koji će ga naslijediti, prema odluci francuskog vojnog biskupa i predsjednika MVH-a mons. Antoine de Romaneta.

Svetište Gospe Lurdske / Foto: Katolički tjednik

Premda je bilo predviđeno da se svečanost primopredaje organizira u Lurdu tijekom 62. međunarodnog vojnog hodočašća, koje se trebalo održati od 15. do 17. svibnja, zbog aktualne pandemije ovo tradicionalno molitveno okupljanje vojski svijeta odgođeno je za svibanj 2021. godine, a ceremonija primopredaje održana je u Parizu bez okupljanja.

Kako ovaj događaj ne bi prošao nezapaženo, organizatori MVH-a pripremili su kratki video u suradnji s delegacijama različitih zemalja. Simboličnim pozdravima na vlastitom jeziku, predstavnici 13 zemalja izrazili su zahvalnost o. Arnaultu na dosadašnjoj suradnji te istovremeno posvjedočili zajedništvo koje se ostvaruje i u ovim teškim okolnostima. Predsjednik MVH-a mons. Antoine de Romanet srdačno je zahvalio Berronu i Fournieru na prošlom i budućem zalaganju te izrazio radost zbog očitovanja jedinstva koje živi u srcima.

Također je sve pozvao na sudjelovanje na 62. međunarodnom vojnom hodočašću u svibnju 2021. te na ustrajnost i jedinstvo u molitvi i ljubavi prema Gospi Lurdskoj.