Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pariz

Notre-Dame ponovno se podiže iz pepela

Charles de Pechpeyrou za izdanje lista "L`Osservatore Romano" od 15. travnja, o petoj godišnjici nakon razornog požara u katedrali Notre-Dame u Parizu, razgovarao je s mons. Olivierom Ribadeau Dumasom, rektorom katedrale. U nastavku donosimo cjelovit prijevod toga razgovora.

Na parišku katedralu Notre Dame postavljen križ

Pariška katedrala Naše Gospe (Notre Dame) dobila je metalni križ, koji je u srijedu 7. prosinca postavljen na drveni toranj prekriven skelama na visini od 96 metara, izvijestila je KNA.

Papa Franjo: Nijedan rat nije vrijedan gubitka ljudskog bića

U poruci sudionicima Mirovnoga foruma koji se u petak 10. i subotu 11. studenog održava u Parizu, koju je potpisao državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, papa Franjo ponovno traži da prestanu sukobi: slušanje, dijalog i suradnja jedina su sredstva za rješavanje sukobā, prenosi Vatican News.

Hrvatska katolička misija u Parizu ostaje bez crkve

Pariška nadbiskupija i Župa Saint Germain de Charonne, u kojoj Hrvati godinama slave mise i okupljaju se na druženja, odlučili su da više neće produžavati ugovor o njihovu korištenju, objavljeno je na facebook stranici Hrvatske katoličke misije Pariz.

Radionica Caritasa Europa

Caritas Europa u Parizu je 5. i 6. lipnja organizirao radionicu radi poboljšanja sustava solidarnosti unutar Caritasove mreže u Europi.

Raste zabrinutost nakon napada na crkve u Francuskoj i Njemačkoj

Iz promatračke organizacije Observatory for the Intolerance and Discrimination Against Christians (OIDAC) izrazili su zabrinutost nakon paleža u crkvi u njemačkom Wissenu i napada na crkve u Parizu, objavila je 21. veljače 2023. Catholic News Agency.

1 2 3