Budi dio naše mreže
Izbornik

Zajednička božićna poruka poglavara Crkvi u Jeruzalemu

Jeruzalem (IKA)

Suočeni s brojnim oblicima grijeha kojima robuje naše čovječanstvo, među kojima su rat i nepravda, otuđenost i ugnjetavanje, uništavanje i pretjerana konzumacija, patrijarsi i čelnici Crkvi u Jeruzalemu, u zajedničkoj božićnoj poruci podsjetili su da je proslava Kristova rođenja stalan podsjetnik "na otkupljenje koje nam je Bog udijelio pretvarajući svaki oblik zla i grijeha u puninu i cjelovitost života".

Isus Krist postao je čovjek kako bi donio spas i otkupljenje cijelom svijetu, istaknuli su patrijarsi i poglavari Crkvi u Jeruzalemu te napomenuli da je Isus kao ljudska osoba iskusio naše čovještvo kako bismo mi mogli biti preobraženi na njegovu sliku i priliku. Primijetili su potom da je sam Isus osjetio kako je to biti bez doma, kao izbjeglica. Bio je izložen i prijetnjama te, na kraju, i smrti, ali njegovo je rođenje donijelo nadu i život, prenosi Vatican News.

U poruci je, osim toga, upućena molitva da razdoblje svetog božićnog vremena donese pravdu svim ljudima. Napokon, nudeći svoju potporu i molitvu za prisutnost kršćana na Bliskom istoku, trinaestorica patrijarha i poglavara Crkvi u Jeruzalemu izrazila su nadu da će ovaj Božić svim narodima donijeti radosnu vijest o miru, pravdi i pomirenju, te da će Knez mira zlo i grijeh u našem svijetu pretvoriti u svjetlost i puninu života.

Ključne riječi:
božićna poruka Jeruzalem