Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jeruzalem

Egerija: Uskrsna osmina i vrijeme nakon Uskrsa (IX)

O slavlju svetkovine Uskrsa kod Egerije ne nalazimo zapisa, no zato nam Egerija donosi opise Vazmene osmine i vremena koje slijedi nakon Uskrsa, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Egerija: Velika subota (VIII)

Na Veliku subotu Crkva ostaje u molitvenoj tišini kod Gospodinova groba sve do slavlja Vazmenoga bdijenja. Kako je pak izgledala Velika subota u Jeruzalemu, donosi nam opis hodočasnica Egerija, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Egerija: Veliki petak (VII)

Na Veliki petak, jedini dan tijekom liturgijske godine kada Crkva ne slavi sveta otajstva, Crkva razmatra Gospodinovu muku i smrt. Kako je izgledala liturgija Velikoga petka u Jeruzalemu tijekom 4. stoljeća donosi nam Egerija u svom „Putopisu“, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Egerija: Veliki četvrtak (VI)

Večernjim slavljem Velikoga četvrtka ulazi se u Vazmeno trodnevlje. Kako su izgledala molitvena i liturgijska slavlja Velikoga četvrtka u Jeruzalemu tijekom četvrtoga stoljeća donosimo u nastavku Egerijinim riječima, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Egerija: Velika srijeda (V)

Na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljen je opis Velike srijede hodočasnice Egerije.

Egerija: Veliki utorak (IV)

U nastavku donosimo opis Velikoga utorka kako ga je opisala hodočasnica Egerija, objavljeno je na stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Egerija: Veliki ponedjeljak (III)

Liturgijskim slavljem Nedjelje muke Gospodnje ulazi se u Veliki ili Sveti tjedan. Tijekom njega svakodnevno pratimo Egerijin hod tijekom ovoga tjedna u Jeruzalemu tijekom četvrtoga stoljeća, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 8