Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićno čestitanje kod sestara sv. Križa

Đakovo (IKA/TU)

Provincijalno vodstvo Milosrdnih sestara svetoga Križa, na čelu sa s. Valerijom Široki, provincijalnom poglavaricom, okupilo je djelatnike Samostana i Dječjeg vrtića „Sunčev Sjaj – Nazaret“ na tradicionalno božićno čestitanje, 22. prosinca 2022. godine, u Dvorani duhovnih vježbi, u provincijalnoj kući u Đakovu.

Nagovor na temu Smisao došašća i Božića za naš vjernički život održala je s. Meri Gotovac. Djelatnike je na početku pozdravila i uputila im prigodnu riječ s. Valerija, a nakon nje s. Lovorka Jukić, provincijalna ekonoma.

Uz prezentaciju na početku je progovorila o otajstvu došašća i Božića, a zatim podsjetila na primjer majke M. Amadeje Pavlović: „Kako je Majka Amadeja proživljavala božićno otajstvo može se vidjeti iz njezinih božićnih pisama i čestitki pojedinim sestrama i zajednicama. Čitajući ta pisma jasno se uočava da su ona plod njezine duboke kontemplacije nad utjelovljenjem Sina Božjega. Naziva ga Božansko Dijete. Mali Bog, Božić, neprestani je izazov svima nama.

On je poziv na evanđeosku malenost i siromaštvo u kojoj Bogu možemo dati prostora da se rodi u nama. Da bi se to dogodilo potrebno je češće kontemplirati Dijete Isusa. To nam je posvjedočila i Majka Amadeja o čemu je govorila u svojoj božićnoj čestitki kad piše sestrama: Dok budemo ovih dana oko jaslica u svojim domovima, u crkvi ili na drugim mjestima, u duhu primimo u naručje to malo dijete. Poklonimo mu svoja srca i svoje živote. Zagledajmo se u njega, kako bismo mu se mogli suobličiti i od njega učiti kako u malenosti i neznatnosti pronaći ono vrijedno, pronaći smisao i puninu.“

Nakon nagovora, djelatnici su se uputili u samostansko blagovalište gdje im se, uz prigodnu okrjepu, obratila s. Valerija Široki. Zahvalila je svima na suradnji te je svakomu osobno uputila božićnu čestitku i darovala prigodan poklon.