Budi dio naše mreže
Izbornik

Cjelodnevno klanjanje u Novoj Kapeli

Nova Kapela (IKA)

U novokapelačkoj župi Blažene Djevice Marije u petak, 28. veljače nakon večernje mise održano je  24-satno klanjanje pred Presvetim koje je završilo u 17 sati 29. veljače misom u kojoj su vjernici objedinili sve nakane u euharistiji kao znak svoje  zahvalnosti.

Novokapelački župnik i dekan Novokapelačkog dekanata Goran Mitrovć istaknuo je: „Sigurno da imamo zašto doći pred našega Gospodina, raspetoga i uskrsloga, skrivenog u bijeloj hostiji. Zahvale i nakane su mnoge, ali kao župa osobito smo stavili u molitve naše obitelji, bolesne, stare i nemoćne te našu mladež. Raspored, koji je već ustaljen, isplaniran je da ne bismo Gospodina ostavili samog te radi lakše organiziranosti i zajedništva.”

U cjelodnevnom klanjanju sudjelovali su vjernici župa Nova Kapela i Gornji Lipovac (iz svih  filijala), zatim časne sestre, odnosno Marijine sestre čudotvorne medaljice, župnik Goran Mitrović i kapelan Kristijan Perić, članovi  velikog crkvenog zbora, dječjeg zbora, članovi  Župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća, članovi Udruge sv. Vinka Paulskog, vjeroučitelji, čitači, krizmanici i prvopričesnici, ministranti, djelatnici Doma za starije i  nemoćne  osobe „Sveti Vinko” i štićenice doma te srednjoškolci, studenti i drugi mladi.

Ključne riječi:
klanjanje