Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: klanjanje

Završetak 40-osatnog klanjanja u splitskoj prvostolnici

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje na Veliku srijedu, 17. travnja, u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma. Slavljem je završeno tradicionalno 40-osatno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, započeto na Cvjetnicu. Drevni je to običaj koji se svake godine obavlja u svim župama Splitsko-makarske nadbiskupije, a u katedrali je po tradiciji trodnevno.

Zabok: Proslavljen blagdan sv. Valentina i godišnje župno klanjanje

Sveti Valentin posebno se svečano slavi u župi sv. Jelene Križarice u Zaboku gdje se nalazi oltar posvećen tom svecu. U pozdravu na početku svečanog euharistijskog slavlja koje je 14. veljače predvodio policijski kapelan don Branko Čagelj, župnik Marijan Culjak istaknuo je vjernicima dvostrukost toga slavlja - blagdan sv. Valentina i godišnje klanjanje koje svaka župa prikazuje u nadbiskupiji.

Klanjanje uoči đakonskog ređenja u Dubrovniku

Euharistijsko klanjanje uoči đakonskog ređenja u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predvodili su u četvrtak 8. studenoga dubrovački biskup Mate Uzinić te budući đakoni Robert Karačić, Josip Mudri i Tonči Ante Prizmić.

75. obljetnica početka sveudiljnog klanjanja u kapeli Corpus Domini

U kapeli Corpus Domini na zagrebačkoj Trešnjevki na prvi petak 5. listopada obilježen je jubilej 75. obljetnica početka vječnog klanjanja. U punoj kapeli vjernika i mladih bogoslova svečanu misu predvodio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski u zajedništvu s mons. Zvonimirom Sekeljem, salezijancem don Mladenom Delićem i rektorom kapele Pavlom Crnjcem.