Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: klanjanje

Klanjanje pred Presvetim u katedrali: „Gledamo Te i znamo da Ti gledaš nas“

Posljednji dio ulomka o euharistiji iz Ispovijesti vjere naroda Božjeg sv. Pavla VI. ispovjeđen je na početku klanjanja pred Presvetim u četvrtak, 7. svibnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Klanjanje je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić, Presveto je izložio katedralni župnik don Marin Lučić, a s biskupom su molili dubrovački bogoslovi te vjernici u katedrali i u izravnom online prijenosu.

Nastavljaju se večernji molitveni susreti u dubrovačkoj katedrali

Ispred oltara Gospe od Porata u četvrtak 16. travnja nastavljeni su večernji molitveni susreti uz izravan online prijenos iz dubrovačke katedrale. Večernju molitvu u uskrsnoj osmini započeo je dubrovački biskup Mate Uzinić, a nastavio katedralni župnik don Marin Lučić.

Euharistijsko klanjanje sa sv. Ivanom Pavlom II.

Na 15. obljetnicu smrti pape sv. Ivana Pavla II., 2. travnja u 20 sati započinje euharistijsko klanjanje u đakovačkoj katedrali pod geslom „Ne bojte se. Širom otvorite vrata Kristu!“

Vatikan: Papa predvodio molitvu i blagoslov gradu i svijetu

Papa Franjo predvodio je u petak 27. ožujka na Trgu sv. Petra u Vatikanu molitvu i klanjanje pred Presvetim. Nakon Službe riječi i klanjanja pred Presvetim uslijedio je blagoslov gradu i svijetu (Urbi et orbi) uz koji je bio vezan potpuni oprost. „Nismo se zaustavili pred tvojim pozivima, nismo se probudili pred svjetskim ratovima i nepravdama, nismo slušali krik siromaha i našega teško bolesnog planeta. Nastavili smo nesmiljeno dalje misleći da ćemo uvijek ostati zdravi u jednom bolesnom svijetu. Sada, dok smo u moru kojim bjesne valovi, zazivamo tebe: „Probudi se Gospodine!“, rekao je Papa u svom obraćanju uz blagoslov Urbi et orbi.

Prijenos Euharistijskog klanjanja četvrtkom iz požeške katedrale

Prijenos euharistijskog slavlja iz požeške katedrale kojemu je prethodila molitva otajstva svjetla krunice Blažene Djevice Marije. održan je u četvrtak 26. ožujka. Nakon mise uslijedilo je Euharistijsko klanjanje koje je pripremio i vodio Matej Filipović, župni vikar Župe sv. Terezije Avilske u Požegi.

Cjelodnevno klanjanje u Novoj Kapeli

U novokapelačkoj župi Blažene Djevice Marije u petak, 28. veljače nakon večernje mise održano je  24-satno klanjanje pred Presvetim koje je završilo u 17 sati 29. veljače misom u kojoj su vjernici objedinili sve nakane u euharistiji kao znak svoje  zahvalnosti.

Uoči Stepinčeva dan župnog klanjanja u Štivici

U župi svete Marije Magdalene u Štivici, u nedjelju, 9. veljače, upriličen je dan župnog klanjanja. Štivičani su ponosni što je dan klanjanja uoči Stepinčeva, a oni najstariji sjećaju se posjeta Alojzija Stepinca župi i štivičkoj školi.

Završetak 40-osatnog klanjanja u splitskoj prvostolnici

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje na Veliku srijedu, 17. travnja, u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma. Slavljem je završeno tradicionalno 40-osatno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, započeto na Cvjetnicu. Drevni je to običaj koji se svake godine obavlja u svim župama Splitsko-makarske nadbiskupije, a u katedrali je po tradiciji trodnevno.

1 2