Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: klanjanje

Papa predsjedao Završnom misom Međunarodnog euharistijskog kongresa u Budimpešti

Pred više od stotinu tisuća vjernika, papa Franjo slavio je u nedjelju, 12. rujna „Statio Orbis“ na završetku 52. Međunarodnog euharistijskog kongresa u Budimpešti, koji je po drugi put održan u Mađarskoj nakon 1938. U homiliji je Papa pozvao vjernike da se otvore Božjoj „sablažnjivoj novosti“: On je „raspeti sluga“, a ne „moćni mesija“, prenosi Vatican News.

Velika srijeda u splitskoj prvostolnici

„Gospodina smo svečano primili u svoju okolinu na Cvjetnicu i s četrdesetosatnim klanjanjem nastavili smo mu biti blizu. Vjerujem da smo osjetili njegovu toplinu i blizinu. Gospodin priprema Pashu koju će blagovati sa svojima. On je ta Pasha, ali ne može bez nas. Poziva nas da je pripravimo. Pripravimo svoja srca za susret s Njim“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, predvodeći euharistijsko slavlje na Veliku srijedu 31. ožujka u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma.

Molitva prve Crkve

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 25. studenoga 2020.

Klanjanje pred Presvetim u katedrali: „Gledamo Te i znamo da Ti gledaš nas“

Posljednji dio ulomka o euharistiji iz Ispovijesti vjere naroda Božjeg sv. Pavla VI. ispovjeđen je na početku klanjanja pred Presvetim u četvrtak, 7. svibnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Klanjanje je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić, Presveto je izložio katedralni župnik don Marin Lučić, a s biskupom su molili dubrovački bogoslovi te vjernici u katedrali i u izravnom online prijenosu.

Nastavljaju se večernji molitveni susreti u dubrovačkoj katedrali

Ispred oltara Gospe od Porata u četvrtak 16. travnja nastavljeni su večernji molitveni susreti uz izravan online prijenos iz dubrovačke katedrale. Večernju molitvu u uskrsnoj osmini započeo je dubrovački biskup Mate Uzinić, a nastavio katedralni župnik don Marin Lučić.

Euharistijsko klanjanje sa sv. Ivanom Pavlom II.

Na 15. obljetnicu smrti pape sv. Ivana Pavla II., 2. travnja u 20 sati započinje euharistijsko klanjanje u đakovačkoj katedrali pod geslom „Ne bojte se. Širom otvorite vrata Kristu!“

Vatikan: Papa predvodio molitvu i blagoslov gradu i svijetu

Papa Franjo predvodio je u petak 27. ožujka na Trgu sv. Petra u Vatikanu molitvu i klanjanje pred Presvetim. Nakon Službe riječi i klanjanja pred Presvetim uslijedio je blagoslov gradu i svijetu (Urbi et orbi) uz koji je bio vezan potpuni oprost. „Nismo se zaustavili pred tvojim pozivima, nismo se probudili pred svjetskim ratovima i nepravdama, nismo slušali krik siromaha i našega teško bolesnog planeta. Nastavili smo nesmiljeno dalje misleći da ćemo uvijek ostati zdravi u jednom bolesnom svijetu. Sada, dok smo u moru kojim bjesne valovi, zazivamo tebe: „Probudi se Gospodine!“, rekao je Papa u svom obraćanju uz blagoslov Urbi et orbi.

Prijenos Euharistijskog klanjanja četvrtkom iz požeške katedrale

Prijenos euharistijskog slavlja iz požeške katedrale kojemu je prethodila molitva otajstva svjetla krunice Blažene Djevice Marije. održan je u četvrtak 26. ožujka. Nakon mise uslijedilo je Euharistijsko klanjanje koje je pripremio i vodio Matej Filipović, župni vikar Župe sv. Terezije Avilske u Požegi.

1 2