Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: klanjanje

Papa: Euharistija je proroštvo novoga svijeta

Tko Boga časti, ne postaje ničiji rob. Nema istinskog euharistijskog bogoslužja bez suosjećanja s ranama onih koji pate, rekao je papa Franjo na svečanoj misi na završetku 27. nacionalnog euharistijskog kongresa slavljenoj na Gradskom stadionu u talijanskom gradu Materi 25. rujna, objavio je Vatican News.

Proslava Cvjetnice u Krku

Svečanu procesiju i koncelebrirano misno slavlje u krčkoj katedrali predvodio je na Cvjetnicu, 10. travnja, biskup Ivica Petanjak.

Dan župnog klanjanja u Štivici

Župa sv. Marije Magdalene u Štivici svake godine 9. veljače ima Dan župnog klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Papa: Naučimo se od mudraca željeti, tražiti i klanjati se Bogu

Papa je na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja slavio misu u vatikanskoj bazilici pozvavši vjernike da izdignu svoj pogled prema Nebu i osnaže u sebi želju za Bogom. „Nismo li predugo zakočeni, zaustavljeni unutar jedne konvencionalne, izvanjske, formalne religije koja više ne grije srce i ne mijenja život? Bude li naše riječi i naši vjerski obredi u srcima ljudi želju da krenu ususret Bogu ili su „mrtvi jezik“, koji govori samo o sebi i samome sebi?“, zapitao se Papa u homiliji.

Duhovno-molitveni program u Vođincima

U Župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima u nedjelju, 7. studenoga održan je još jedan u nizu duhovno-molitveni program „Po Mariji k Isusu!“.

1 2 3