Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovo: Susret mlađih prezbitera i ispit iz sakramentalne jurisdikcije

Đakovo (IKA)

U Nadbiskupskom domu u Đakovu u petak 23. rujna organiziran je susret mlađih prezbitera te ujedno i ispit iz sakramentalne jurisdikcije, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Uz sedamnaestoricu mladih svećenika, susretu su nazočili đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, mons. Vladimir Dugalić te kancelar Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Drago Marković. Prvi dio susreta obuhvatio je tematsko izlaganje prof. dr. Dugalića o aktualnim izazovima i crkvenim smjernicama, napose poticajima pape Franje, s obzirom na moguće perpleksne situacije povezane s ispovjedničkom službom.

U drugom dijelu susreta pred članovima komisije mladi svećenici pristupili su ispitu iz sakramentalne jurisdikcije. Na samom kraju biskup Ćurić je potaknuo i ohrabrio mlade svećenike da, imajući u vidu zadaću i poslanje koje imaju kao pastiri i učitelji u povjerenim im zajednicama, ne odustaju od permanentne teološko-pastoralne formacije i izobrazbe, na što ih je u određenom smislu poticao i ovogodišnji, netom održani Teološko-pastoralni seminar, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.