Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovo: U kući Betanija održana duhovna obnova za srednjoškolce

Đakovo (IKA)

U kući Betanija pri samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu održana je u subotu 10. i nedjelju 11. veljače duhovna obnova za srednjoškolce koji su došli iz Privlake, Otoka, Slatine, Voćina, Ćeralije, Kozice, Trnjana i Slavonskog Broda, izvijestili su iz Družbe.

Tema duhovne obnove bila je „Prihvaćanje različitosti i nadilaženje sukoba“, a vodile su je s. Rafaela Jozić i s. Gabrijela Tea Damjanović. U subotu 10. veljače mladi su promišljali o Božjoj riječi kroz meditaciju, predavanje, osobni rad u tišini i zajedničko dijeljenje mišljenja i iskustava.

Poslijepodnevni program bio je ispunjen druženjem, prilikom za ispovijed s vlč. Vinkom Zecom i odlaskom na euharistijsko slavlje u katedralu. U večernjim satima mladi su boravili u prostoru Postulatske formativne zajednice gdje su slušali svjedočanstvo života i poziva sestara i aspirantice Lucije.

U nedjelju 11. veljače  nakon euharistijskog slavlja u katedrali, mladi su u samostanskoj crkvi proveli vrijeme u klanjanju i molitvi te obilasku samostana i upoznavanju Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa, izvijestili su iz Družbe.