Budi dio naše mreže
Izbornik

Drugi susret ministranata belomanastirske Župe sv. Martina biskupa

Beli Manastir (IKA/TU)

U Centru za mlade u Belome Manastiru Dana u ponedjeljak, 22. kolovoza započeo je drugi po redu Susret ministranata belomanastirske Župe sv. Martina biskupa.

Na susretu je sudjelovalo sedam ministranata, a za vodstvo i organizaciju bili su zaduženi studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Maria Dragomirović i Josip Mikulec.

Prvog dana susreta, nakon okupljanja, uslijedila je zajednička molitva i druženje uz svima omiljenu igru nogometa. Nakon gotovo dva sata igre došlo je vrijeme večere, a nakon toga kateheza u kojoj su ministranti ponovili naučena i stekli neka nova znanja o euharistiji i važnosti ispovijedi. Nakon kateheze, započela je zajednička večernja molitva i na kraju dana počinak.

Drugog dana susreta ministranti i njihovi voditelji zaputili su se na hodočašće Majci Dragotinskoj gdje je kraće vrijeme provedeno u molitvi i šetnji prekrasnom prirodom. Uslijedio je put prema Đakovu i posjet Nadbiskupskom dvoru gdje su ministranti imali priliku upoznati đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolitu Đuru Hranića, koji ih je srdačno ugostio. Izlet je nastavljen obilaskom katedrale i kripte, a nakon toga uslijedila je okrjepa u Bogoslovnom sjemeništu.

Kako bi skupili snage i energije za novu školsku godinu, ministranti su se osvježili na kupalištu Bizovačke toplice gdje su se i okrijepili za nastavak putovanja. Vrativši se u Centar, ministranti su, uz pomoć voditelja, pripremili večeru. Dan je završen zajedničkom večernjom molitvom i filmom čiji kraj zbog velikog umora mnogi ministranti nisu dočekali.

Posljednji dan započeo je molitvom, tjelovježbom i doručkom. Održana je radionica o Blaženoj Djevici Mariji. Susret je završen zajedničkim spremanjem Centra za mlade te zahvalom Gospodinu za pružena dobra. Svi ministranti sa susreta otišli su obogaćeni novim iskustvima i spremni za novu školsku godinu koja je ispred njih.

Ključne riječi:
Beli Manastir ministranti susret