Budi dio naše mreže
Izbornik

Kršteno peto dijete u župi Dobrog Pastira u Đakovu

Đakovo (IKA)

U nedjelju 26. rujna u Župi Dobrog Pastira u Đakovu krštena je Klara Šimundić, peto dijete u ovoj obitelji.

Misno i krsno slavlje, kao delegat nadbiskupa mons. Đure Hranića, predslavio je preč. Mato Gašparović, ravnatelj UZUK-a i ekonom Bogoslovnog Sjemeništa.

U uvodnom dijelu homilije spomenuo je encikliku pape Franje Fratelli Tutti, u kojoj nas Papa osobito poziva da prepoznamo sve ljude kao svoju braću. A preč. Gašparović je naglasio kako se i sami trebamo prepoznati kao djeca Božja, kao oni koji imaju jednoga/istoga Oca na nebesima. Prepoznajući sebe kao onoga tko je Božji, prepoznajemo i druge i drugima smo pozvani služiti. Sve ono što nas priječi da slijedimo put Isusa Krista i njegovog evanđelja valja odbaciti. Zatim je istaknuo kako smo u Crkvi svi različiti, a opet svatko na svoj način doprinosi zajedništvu Crkve.

Posebno je naglasio bogatstvo ove župe koje je prepoznatljivo po čitačima, pjevačima, ministrantima i drugim aktivnim vjernicima. Osim male Klare, u istom slavlju krstio se i Filip Bogdanović, drugo dijete u obitelji. Predvoditelj misnoga slavlja čestitao je roditeljima, u ime Nadbiskupa, na krštenju njihove djece te pozvao sve da mole Božji blagoslov za ove obitelji i cijelu Crkvu. Misno slavlje pjevanjem je animirao župni mješoviti zbor. U koncelebraciji je sudjelovao i domaći župnik vlč. Josip Ivešić, koji je na kraju zahvalio nadbiskupovom delegatu, te i sam čestitao roditeljima novokrštenika.