Budi dio naše mreže
Izbornik

Mali tečaj kršćanstva u Josipovcu

Josipovac (IKA/TU)

U Župi sv. Luke u Josipovcu od 25. do 28. svibnja održan je četverodnevni duhovni seminar Kursiljo – mali tečaj kršćanstva za odrasle na temu „Primite Duha Svetoga“ (Iv 20, 22).

Tečaj je vodio vlč. Andrija Vrane, duhovnik i voditelj Tečaja Kursilja u Hrvatskoj sa suradnicima laicima, koji su  svjedočili  o vlastitim iskustvima vjere. Na Tečaju je bilo 35 polaznika koji su željeli produbiti svoju vjeru i oni koji su trebali i tražili pomoć u svom duhovnom i obiteljskom životu.

Vlč. Andrija u svojim je razmatranjima poseban naglasak stavio na to da je svatko ljubljeno dijete Božje, pa je jasno zašto nam On daje tolike milosti i jača našu vjeru kroz sakramente koji bi trebali biti naša svakodnevnica. Bog svakoga od nas ljubi onakve kakvi jesmo bez uljepšavanja, daje nam Sina kroz euharistiju i daje nam Duha svoga da nas vodi kad nam je teško, kad smo tjeskobni i kad ne vidimo izlaz u životnim situacijama.

Suradnici laici svjedočili su o svojim osobnim iskustvima u susretu s Bogom – kako su ga tražili, a Bog je njih našao, liječio ih od poroka, nudio pomoć kad ga nisu prepoznavali ni razumjeli, kad su Bogu nudili svoja rješenja, a milosrdni Otac davao je daleko više nego su tražili. Milošću Očevom shvatili su da ono što je dobro uvijek je teško nositi, a rješenja su nalazili na koljenima u molitvi i sklopljenim rukama predajući Gospodinu da vodi njih, njihove obitelji, dom i domovinu.