Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kursiljo

Mali tečaj kršćanstva u Josipovcu

U Župi sv. Luke u Josipovcu od 25. do 28. svibnja održan je četverodnevni duhovni seminar Kursiljo – mali tečaj kršćanstva za odrasle na temu „Primite Duha Svetoga“ (Iv 20, 22).

ARGUMENTI Kako animirati mlade da nakon krizme ostanu u Crkvi?

„Bog i po krivim stazama gradi svoj autoput” – jedan je od naglasaka iz HKR-ove emisije 'Argumenti' u kojoj se u četvrtak, 25. svibnja, govorilo o sakramentu potvrde, kako animirati mlade da ga ispravno shvate te ostanu u Crkvi i nakon što prime krizmu.

Imenovan novi Odbor Kursilja Varaždinske biskupije

Sastanak Kursilja Varaždinske biskupije održan je u srijedu 1. ožujka u Župi sv. Nikole u Varaždinu. Prisutan je bio i varaždinski biskup Bože Radoš, koji je tom prilikom potvrdio izmjenu Statuta i imenovao odgovorne osobe u novom Odboru Kursilja.

Tečaj Kursilja za odrasle u Ludbregu

U župi Presvetog Trojstva u Ludbregu od 17. do 19. veljače održan je tečaj radosnog kršćanstva „Kursiljo“ za odrasle. Tridesetak sudionika iz više župa Varaždinske biskupije u tri dana prolazilo je kroz program i metode rada Kursilja.

U Brestju održan tečaj Kursiljo

Mali tečaj radosnog kršćanstva „Kursiljo“ održan je od 8. do 11. prosinca 2022. u Župi Dobrog Pastira u zagrebačkom Brestju.

Podstrana: Duhovna obnova za hrvatske branitelje

U Pastoralnom centru župe Gospe od Zdravlja u Podstrani održao se „Kursiljo - Mali tečaj kršćanstva“, od 27. do 30. listopada. Organizator duhovne obnove za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji bio je hrvatski branitelj Zoran Jurišić u suradnji s Maticom hrvatskom Podstrana.

1 2