Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitveno-katehetski materijali za Veliki tjedan

Đakovo (IKA/TU)

Predstojnica Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije dr. Teuta Rezo predstavila je prigodne molitveno-katehetske materijale za slavlje kućne Crkve u Velikom tjednu.

Pritom je istaknula: „U Godini svetog Josipa, a na njegovu svetkovinu, papa Franjo proglasio je Godinu obitelji Amoris Laetitia te je iznova želio naglasiti obitelj kao aktivan subjekt evangelizacije i prirodno mjesto za život vjere na jednostavan i spontan način“.

U ovim izazovnim vremenima, kateheta i vjeroučiteljica Zagrebačke nadbiskupije Iva Maričić pripremila je molitveno-katehetski sadržaji za obiteljsku molitvu i susret koji izvire iz Božje riječi. „Materijali obuhvaćaju nedjelju Cvjetnicu, preko Velikog tjedna sve do Uskrsa, a sadrže molitve, pjesme, liturgijska čitanja, razmatranja, prijedloge za različite obiteljske aktivnosti i poticajne ideje s ciljem da se obitelj pripravi za svetkovinu Uskrsa te se osvjedoči kako je molitva škola nade“, ističe dr. T. Rezo.

Predstojnica je podsjetila kako „obitelj pruža kršćanski odgoj koji je više svjedočenje nego pouka jer sam život postaje najsnažnija pouka“ te je istaknula br. 85 i 87 iz apostolske pobudnice Amoris laetitia: „Crkva je pozvana surađivati s roditeljima prikladnim pastoralnim inicijativama, pomažući im u ispunjavanju njihovog odgojnog poslanja. Crkva je obitelj obitelji, neprestano obogaćivanje životom svih kućnih Crkava. Stoga, sakramentom ženidbe svaka obitelj u svakom pogledu postaje dobro za Crkvu. Za današnjicu Crkve, razmatranje uzajamnosti između obitelji i Crkve dragocjen je dar, jer Crkva je dobro za obitelj, a obitelj za Crkvu.“

Pripremljene kateheze nalaze se u „Molitveno-katehetskim materijalima“ na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije, a preuzeti ih se može i OVDJE