Budi dio naše mreže
Izbornik

Oržana adventska duhovna obnova za članove osječkog Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara

Osijek (IKA/TU DJOS)

Duhovna obnova za medicinske sestre i tehničare Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara – ogranak Osijek, održana je u nedjelju, 3. prosinca 2023. godine u Pastoralnom centru Župe Preslavnog Imena Marijina u Osijeku, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Duhovnu obnovu predvodio je duhovnik Društva, župnik Župe Preslavnog Imena Marijina Filip Perković, a započela je molitvom Časoslova.  Duhovnik Perković je u razmatranju postavio pitanje „Što je advent?“. On pokazuje da se treba biti bliže Bogu poput Blažene Djevice Marije ili sv. Ivana Krstitelja. Važno je u adventu jačati vjeru u Boga, prihvatiti Božji plan i zakon te pokazati pripadnost Bogu. Upravo je život advent jer se iščekuje dolazak Božji u život.

Stoga se advent živi svaki dan iščekujući Boga koji dolazi. No, u današnjem vremenu čovjek se često najmanje priprema za Božić. Stvara se okružje, druženje s obitelji, „adventski“ ugođaji po gradovima.

Kršćani su pozvani svoje živote usmjeriti na pripremu za Božić, prihvatiti drugu ponudu –  ponudu svakodnevnog čitanja Svetoga pisma, sudjelovanja na zornicama, bdjenja. Pokrenuti se molitvama ujutro i bdjeti. Bog daje ponudu. Važno je tu ponudu prihvatiti i prepoznati. U svom životu postati osoba bdjenja, osoba koja bdije nad svojim spasenjem. Upravo tako advent neće proći kroz kršćane već će ih preobraziti ka kraljevstvu Božjem u njima.

Duhovna obnova završila je molitvom Radosnih otajstava krunice i misnim slavljem u župnoj crkvi Preslavnog Imena Marijina.