Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana Adventsko-božićna akademija Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Zagreb (IKA)

Adventsko-božićna akademija Hrvatskog katoličkog sveučilišta održana je u utorak 19. prosinca 2023. u Velikoj dvorani HKS-a, u Zagrebu.

Program je otvorila studentica Medicinskog fakulteta HKS-a Lara Herceg recitacijom pjesme Advent je autora o. Ivana Mandurića, SI. Uslijedio je glazbeni program sveučilišnog pjevačkog zbora Chorus Unicath koji je izveo skladbe: Rosite nebesa odozgor, Raduj se grade Nazaret, Nek’ moje srce bude jasle, Adeste fideles, Hail Holy Queen, O, pastiri, čudo novo, Hajd’mo braćo sada, It is beginning to look a lot like Christmas, Ščedrik te Veseli se Majko Božja.

Između pjesama predstavnici studentskih klubova uputili su okupljenima svoje čestitke u obliku kratkih humorističnih videozapisa kojima su pokazali kako oni kroz sfere povijesti, sociologije, komunikologije, psihologije, sestrinstva i medicine vide Božić.

Na kraju programa, okupljenim studenticama i studentima, djelatnicima, nastavnicima i prijateljima sveučilišta obratio se rektor HKS-a vlč. prof. dr. Željko Tanjić koji je izrazio svoju sreću zbog bogatog programa Adventsko-božićne akademije koja je opsegom nadmašila prošlogodišnju. Svima je poželio čestit Božić i novu 2024. godinu punu blagoslova.

Voditelji sveučilišnog pjevačkog zbora Ana Šeremet, Marin Čargo i Dominik-Borna Ćepulić pripremili su i sveučilišni pjevački zbor studenata, kao i zbor djelatnika HKS-a koji su za zaključak programa zajednički izveli skladbu Feliz Navidad. Nakon programa održalo se adventsko druženje i čestitanje.