Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: studenti

Studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku sklopilo je dogovor o suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem (HKS) čiji su studenti komunikologije tako po prvi put sudjelovali u organizaciji 60. Međunarodnog dječjeg festivala, koji se održava od 20. lipnja do 4. srpnja. Na tome značajnom međunarodnom festivalu za Hrvatsku studente HKS-a predvodio je mentor i voditelj Kristijan Sedak, asistent na Odjelu za komunikologiju HKS-a.

Otvoren natječaj Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan”

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i Zakladna uprava Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ raspisali su od 1. kolovoza do 10. listopada natječaj za dodjelu novčane pomoći iz navedene Zaklade za pomoć učenicima i studentima na području Đakovačko-osječke nadbiskupije tijekom školske/akademske godine 2019./2020.

Duhovno–rekreacijski izlet studenata i bogoslova

U srijedu, 1. svibnja na blagdan Sv. Josipa radnika studenti iz Osijeka sa zajednicom Bogoslovnog sjemeništa iz Đakova, studentskim kapelanima i poglavarima Sjemeništa posjetili su samostan sestara karmelićanki u Đakovačkoj Breznici, a potom i Duhovni centrar Božjeg milosrđa na Ovčari nedaleko Đakova.

Papa mladima: Temeljite svoj život na vrijednostima vjere

Radostan sam što mogu pozdraviti sudionike susreta Univ 2019. Dragi mladi, koji živite ove dane formacije, po primjeru sv. Josemarije, temeljite sve više svoj život na vrijednostima vjere, kako biste, mijenjajući se po Kristovu uzoru, mogli preobraziti svijet koji vas okružuje.

Studenti KBF-a u Zagrebu pokreću projekt Teologijada

Studentski zbor Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Povjerenstvom za pastoral studenata laika pri navedenom Fakultetu, u godini kada se slavi 350. obljetnica Fakulteta, pokrenuo je projekt Teologijada. Teologijada za glavni cilj ima umrežavanje studenata teoloških fakulteta na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Studenti komunikologije HKS-a posjetili Hrvatski sabor

Studenti treće godine preddiplomskoga studija komunikologije Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) posjetili su u četvrtak 4. travnja Hrvatski sabor. Posjet je organiziran kao terenska nastava iz predmeta „Područno (sektorsko) izvještavanje za tisak i web“, a studente je vodio asistent dr. Ivan Uldrijan.

Zahvala nadbiskupu Puljiću na podršci studentima Teološko - katehetskog odjela

Božićni susret zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, studenata i profesora Teološko - katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru predvođenih pročelnikom Odjela dr. don Zdenkom Dundovićem, održan je u ponedjeljak 17. prosinca u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa 'Zmajević' u Zadru. Studentima teologije u tom su se zajedništvu pridružili i studenti s drugih odjela zadarskog Sveučilišta.

1 2