Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: studenti

Održan deveti susret hrvatskih studenata iz Njemačke

„Vjera i povjerenje mladih u medije digitalnog doba“ bila je tema 9. susreta hrvatskih studenata iz Njemačke, održanog, od petka 25. do nedjelje 27. studenoga, u DJH Jugendherberge u Darmstadtu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke zajednice (HKZ) Darmstadt.

Split: Tisuću studenata sudjelovalo na duhovnoj obnovi

Oko tisuću studenata sudjelovalo je na duhovnoj obnovi za studente koju je pod nazivom „Pogledaj na nebo i zvijezde prebroj“ organizirao Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji sa Sveučilištem u Splitu i Studentskim Centrom Split u utorak 25. listopada u studentskom domu dr. Franjo Tuđman u Splitu. Misno slavlje sa zazivom Duha Svetoga predvodio je predsjednik HBK i splitsko-makarski nadbiskup Dražen Kutleša.

Đakoni se upoznali sa studentskim pastoralom i udrugom Duhos

Četvorica novozaređenih đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije Vladimir Sabo, Antonio Ihaz, Antonio Pekić i Domagoj Brkić sudjelovali su na redovitom susretu utorkom unutar aktivnosti studentskog pastorala i udruge Duhos u utorak, 25. listopada u studentskoj kapeli na Kampusu i u crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Osijeku.

U Austriji sve manje studenata na teološkim fakultetima

Predavači s teoloških fakulteta u Austriji upozoravaju da pad broja studenata na teološkim fakultetima ima posljedice i na crkvena zvanja, na mlade znanstvenike i na javni značaj teologije u cjelini, izvještava Vatican News.

Počela nova akademska godina na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Misom zaziva Duha Svetoga, svečanim akademskim činom i predstavljanjem sveučilišnih studija studentima prve godine preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija počela je u u ponedjeljak 3. listopada 13. akademska godina na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, izvijestio je HKS.

1 2 3 6