Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatsko-katolicko-sveuciliste-hks

Mons. Paul R. Gallagher predvodi proslavu svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, u petak 31. svibnja 2024. godine, svečano misno slavlje u 19 sati ispred zagrebačke prvostolnice predvodit će nadbiskup mons. Paul Richard Gallagher, tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Veleposlanik Republike Koreje održao predavanje na HKS-u

Veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj Nj. E. Hong Sungwook održao je predavanje „Koreja – prijatelj Hrvatske“ u srijedu 20. ožujka 2024. u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Objavljena nova knjiga profesora Kušara „Skriveni Bog“

U izdanju Hrvatske sveučilišne naklade i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta objavljena je nova knjiga prof. dr. Stjepana Kušara „Skriveni Bog – Pokušaji na razmeđu filozofije i teologije“ , priopćio je 12. ožujka 2024. HKS.

Održana svečana promocija prvostupnika HKS-a

Svečana promocija 198 sveučilišnih prvostupnika povijesti, sociologije, psihologije, komunikologije i sestrinstva održana je u subotu 2. ožujka u Velikoj dvorani Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS), izvijestio je Ured za odnose s javnošću HKS-a.

Mons. Dražen Kutleša posjetio Hrvatsko katoličko sveučilište

Veliki kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša posjetio je u ponedjeljak, 19. veljače 2024. Hrvatsko katoličko sveučilište na kojem se susreo s Upravom i zaposlenicima Sveučilišta, izvijestilo je Hrvatsko katoličko sveučilište.

Rektor Tanjić na simpoziju „Izazovi ruskog rata protiv Ukrajine i etička načela održivog mira u Europi“

Simpozij „Izazovi ruskog rata protiv Ukrajine i etička načela održivog mira u Europi“ održao se u Münchenu 12. i 13. veljače u sklopu Münchenske sigurnosne konferencije, a simpozij su organizirali Sveučilište Ludwig Maximilian iz Münchena, Ukrajinsko katoličko sveučilište iz Lavova i Sveučilište Notre Dame iz Sjedinjenih Američkih Država. U ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta na simpoziju je sudjelovao rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Hrvatsko katoličko sveučilište potpisalo sporazum sa Sveučilištem Notre Dame u Australiji

Prof. dr. sc. Luka Šešo sa Sveučilišnog odjela za sociologiju i prof. dr. sc. Hrvoje Kekez sa Sveučilišnog odjela za povijest u sklopu svojeg boravka na Sveučilištu Notre Dame u australskom Sydneyju od 12. do 18. veljače u ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovali su svečanosti potpisivanja međuinstitucijskog sporazuma kojima obje institucije reguliraju svoje partnerstvo.

1 2 3 10