Budi dio naše mreže
Izbornik

Trodnevni seminar „Čovječe, gdje si?" održan u Bilju

Bilje (IKA)

Katolička laička zajednica “Molitva i Riječ” iz Osijeka održala je od 29. studenoga do 1. prosinca u Župi Bezgrešnog začeća BDM u Bilju trodnevni seminar nove evangelizacije za šezdesetak prisutnih laika.

„Stvoriteljevo pitanje: Čovječe, gdje si? iz Knjige Postanka otkriva čovjeka u grijehu koji se skriva od Stvoritelja, od ljudi i od samog sebe. Lijek za ovu trajnu čovjekovu bolest jest: Dobra vijest, Evanđelje”, istaknuli su voditelji na početku seminara.

„Tko sam, zapravo ja? Zašto živim? Koja je svrha mog života? Što je s one strane smrti? Koja je tajna zla u svijetu?”, bila su neka od ključnih pitanja o kojima se razmatralo. Nadalje se i produbljivala spoznaja o Isusu Kristu – Spasitelju, njegova ljudska i božanska narav, činjeničnost njegove zemaljske pojave te pitanja obraćenja.

Zadnji dan seminara bio je posvećen božanskoj stvarnosti Duha Svetoga, odricanju od grijeha te molitvama unutarnjeg iscjeljenja. Bitan sadržaj evangelizacije nalazi se u posebnom priručniku, knjizi Susret sa živim Bogom prof. dr. Tomislava Ivančića, osnivača Zajednice.

Nakon seminara nove evangelizacije, domaćin upravitelj župe vlč. Dejan Henčić zahvalio je članovima Zajednice na vodstvu seminara te se u sklopu ove duhovne obnove slavila i večernja misa o prvoj nedjelji došašća.

Ključne riječi:
nova evangelizacija seminar