Budi dio naše mreže
Izbornik

Započela 12. sezona emisije „Izvor Istine“

Đakovo (IKA/TU)

Dvanaesta sezona vjerske emisije „Izvor Istine“ Slavonskog radija i Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije započela je s emitiranjem u nedjelju, 19. rujna 2021.

Emisija se emitira svake nedjelje u 21 sat na frekvencijama 89,7; 91; 100,6 te 106,2 MHz, ili preko livestreama na https://www.slavonskiradio.hr, a slušateljima nudi evangelizacijsko-katehetski sadržaj predstavljen u mozaiku rubrika, protkan popularnom duhovnom glazbom.

Predstojeća 12. Sezona emisije, unatoč nastavku pandemijskih okolnosti koje ograničavaju mogućnost realizacije, obogaćena je novom rubrikom i novim suradnicima. U svakoj emisiji slušatelji će u rubrici „Liturgijski leksikon“, zahvaljujući prof. dr. Zvonku Pažinu, imati priliku proniknuti u značenje pojedinih elemenata liturgije, liturgijskog vremena te povijest razvoja blagdana i svetkovina.

„Teološko uho“ nastavlja uz pomoć svećenika na području Đakovačko-osječke nadbiskupije – prof. dr. Davora Vukovića, doc. dr. Drage Tukara, fra Venancija Mihaljevića, dr. Ilije Dogana, vlč. Marija Žigmana i o. Hrvoja Juke promišljati o nedjeljnim liturgijskim čitanjima, različitim teološkim temama, franjevačkoj karizmi, ignacijanskoj jubilarnoj godini te duhovnim poticajima u životu vjernika, a Sandra Naletilić iz Udruge Duhos o različitim vjerskim temama govorit će iz perspektive mladih.

U svakoj emisiji donose se vijesti iz Srijemske biskupije koje za rubriku „Crkva u Srijemu“ priređuje ravnatelj Tiskovnog ureda Srijemske biskupije, vlč. Ivica Zrno. „Sjene srca“ – rubriku namijenjenu bračnim pravima od ove sezone uređuju bračni parovi – članovi Hrvatske zajednice bračnih susreta s područja Slavonije. U prvoj emisiji Hrvatsku zajednicu bračnih susreta predstavili su Josipa i Dinko Hrehorović te su sve zainteresirane bračne parove pozvali na sudjelovanje u originalnom bračnom vikendu.

„Što dakle da učinim s Isusom koji se zove Krist?“ (usp. Mt 27,22) bila je tema prvog duhovno-meditativnog promišljanja Krešimira Stjepana Pećara u rubrici „Misao za smisao“, a koju će u 12. sezoni uređivati članovi Zajednice Molitva i Riječ Osijek. Emisiju vode: Iva Čutura, Mirela Belaj, Sanja Počuča, Matea Stuburić i Martina Kuveždanin, a tehnički realizira Dario Glasovac.

Prva emisija „Izvor Istine“ emitirana je na Slavonskom radiju 21. ožujka 2010., a prije nje, od 1994. godine emitirana je vjerska emisija „Ususret svitanju“.

Ključne riječi:
Emisija Izvor Istine