Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatsko katoličko sveučilište i Hrvatska katolička mreža potpisali sporazum o suradnji

Zagreb (IKA)

Hrvatsko katoličko sveučilište i Hrvatska katolička mreža potpisali su u petak, 22. veljače, sporazum o suradnji u cilju omogućavanja studentima Sveučilišta obavljanje kvalitetne stručne prakse i dijela praktične nastave u okviru djelovanja HKM-a.

Studentima će se, uz pomoć zaposlenika – mentora HKM-a, u okviru obveznog predmeta “Praksa u agenciji/medijskoj kući” omogućiti usavršavanje na Hrvatskom katoličkom radiju (HKR), u Informativnoj katoličkoj agenciji (IKA) i na mrežnoj stranici te mobilnoj aplikaciji Hrvatske katoličke mreže.

Pročelnik Odjela za komunikologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu izv. prof. dr. sc. Jerko Valković izrazio je zadovoljstvo suradnjom.

“Odjelu za komunikologiju pri Hrvatskom katoličkom sveučilištu temeljem ovog sporazuma omogućeno je u prostorima Hrvatske katoličke mreže održavanje praktične nastave za studente. Nadamo se kako će s jedne strane studenti imati mogućnost stjecanja novih znanja, a s druge strane unijeti jedno osvježenje u ovo medijsko područje”, istaknuo je pročelnik Valković.

Boraveći u crkvenim prostorima studenti će dobiti priliku i za upoznavanje Crkve iznutra.

“I to je upravo ono što je papa Franjo na početku pontifikata naglasio: da svi koji prate područje Crkve, na osobit način novinari, iznutra trebaju upoznati život i narav Crkve”, naglasio je pročelnik Valković.

Mons. Svalina, dr. sc. Valković i dr. sc. Mikić

Ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina izrazio je zadovoljstvo i radost što će studenti upravo na Mreži usavršiti znanja.

“Nadamo se da će ovaj projekt uroditi dobrim plodom. Oni koji će se pokazati najboljima možda će pronaći svoje mjesto u nekom od medijskih odjela Hrvatske katoličke mreže”, naglasio je mons. Svalina.

Nekadašnji glavni urednik Hrvatskog katoličkog radija, a danas sveučilišni nastavnik na Odjelu za komunikologiju HKS-a dr. sc. Anto Mikić naglasio je kako će studenti prve godine imati terensku nastavu u prostorima Mreže dok će studenti četvrte godine obavljati praktične zadatke pod vodstvom zaposlenika-mentora Mreže.

“Meni je drago kao voditelju predmeta ‘Radio’ na HKS-u što će studentima biti omogućeno unutar Mreže usavršavanje vještina koje će im biti potrebne za njihov budući novinarski poziv, ali i za one koji se neće baviti novinarstvom što će osjetiti duh novinarskog kruha”, poručio je dr. sc. Mikić.

Nastava na Odjelu za komunikologiju odvija se na preddiplomskom studiju i diplomskom studiju, a godišnje se upiše 45 studenata.