Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-fabijan-svalina

Održana duhovna obnova za svećenike Srijemske biskupije

Svećenici Srijemske biskupije okupili su se u ponedjeljak 28. studenoga u prostorima privremenog Biskupskog ordinarijata u Srijemskoj Mitrovici na mjesečni susret i adventsku duhovnu obnovu, izvijestio je Tiskovni ured Srijemske biskupije.

Biskupi dočekali novog nuncija u Srbiji

Novi apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Santo Gangemi stigao je u četvrtak 24. studenoga 2022. na svoju novu službu u Beograd gdje su ga dočekala četvorica biskupa.

Biskup Svalina završio pohod Oceaniji u Brisbaneu i Perthu

Srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina i nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislav Markić pohod hrvatskim katolicima u Oceaniji završili su posjetom hrvatskim katoličkim centrima u Brisbaneu i Perthu.

Duhovne vježbe za svećenike u Melbourneu

U četvrtak, 17. studenog, završile su u Nadbiskupijskom katoličkom centru u Melbourneu duhovne vježbe za hrvatske svećenike koji pastoralno djeluju u hrvatskim katoličkim centrima u Australiji.

Biskup Svalina u Melbourneu i Geelongu

Središnji događaj pastoralnog pohoda srijemskog biskupa koadjutora mons. Fabijana Svaline i nacionalnog ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislava Markića hrvatskim zajednicama u nadbiskupiji Melbourne, koji se odvijao od 11. do 13. studenog, bila je proslava 60. obljetnice Hrvatskog katoličkog centra sv. Nikole Tavelića u Clifton Hillu i blagoslov obnovljene istoimene crkve, uz proslavu blagdana zaštitnika Centra i podjelu sakramenta potvrde.

Susreti biskupa Svaline u Australiji

Vrativši se u četvrtak, 3. studenoga s Novoga Zelanda u Australiju srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina je do 8. studenoga imao niz susreta s Hrvatima u Sydneyu, Canberri i Adelaideu, izvijestilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Biskup Svalina s hrvatskim katolicima u Aucklandu

Gotovo dvije stotine hrvatskih katolika okupilo se na svetkovinu Svih svetih 1. studenoga u župnoj crkvi Sv. Križa u Hendersonu u Aucklandu na Novom Zelandu kako bi zajedno sa srijemskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem i voditeljem HKC Wollongong fra Ivom Tadićem slavili euharistiju na hrvatskom jeziku i podijelili radost susreta.

1 2 3 22