Budi dio naše mreže
Izbornik

Dani službenice Božje Marice Stanković

26.08.2021. - 28.08.2021.
Novi Marof

Novi Marof/Mađarevo, (IKA) – Ove godine IX. dani službenice Božje Marice Stanković bit će održani posljednji vikend u kolovozu zbog epidemiološke neizvjesnosti najesen. Organizatori su Župa sv. Vida i sv. Jurja – Mađarevo, Gradska knjižnica i čitaonica „Novi Marof“ i Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“.

U četvrtak 26. kolovoza u 18 sati u Kulturnom centru Novi Marof bit će otvorenje izložbe pučkih sakralnih predmeta. Izložbu otvara i o službenici Božjoj Marici Stanković kao učiteljici u Zagorju govori vlč. Josip Drvoderić. Na otvorenju KUD Prigorje izvodit će pučke napjeve.

U subotu 28. kolovoza u 16.30 sati u Kamenoj Gorici kod zvonika sv. Ivana Krstitelja bit će recital duhovne poezije Svetlost na bregu. U 19 sati u crkvi Sv. Vida i sv. Jurja u Mađarevu bit će kratki koncert duhovne glazbe u izvedbi vokalnog sastava Duge iz Dugog Sela. U 19.30 sati bit će misa zadušnica za s. Maricu Stanković.

Želja je organizatora približiti široj javnosti lik službenice Božje Marice Stanković, istaknute prosvjetne djelatnice i spisateljice, osnivačice Svjetovne ustanove „Suradnice Krista Kralja“ i bliske suradnice bl. Ivana Merza i bl. kardinala Alojzija Stepinca. Vrijedno je istaknuti kako službenica Božja Marica Stanković ima svoje korijene na području Grada Novog Marofa, u Mađarevu, gdje je rođen i svoje djetinjstvo proveo njezin otac Fabijan pl. Vragović.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu