Budi dio naše mreže
Izbornik

Dani sv. Vida

09.06.2023. - 15.06.2023.
Rijeka

Ovogodišnja proslava riječkog nebeskog zaštitnika odvija se u ozračju molitve za žrtve zlostavljanja, obraćenje i posvećenje Riječke nadbiskupije, poručeno je na predstavljanju programa. Stoga i Dani sv. Vida počinju nešto ranije, u petak 9. lipnja „Danom posta i molitve za žrtve zlostavljanja za naše obraćenje i za posvećenje Riječke nadbiskupije”.

Središnje misno slavlje na svetkovinu sv. Vida, 15. lipnja, predvodit će barski nadbiskup Rrok Gjonlleshaj, ispred katedrale sv. Vida u 18 sati. Suslavit će biskupi Riječke metropolije te zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski i vojni ordinarij Jure Bogdan. Sudjelovat će i predstavnici drugih vjerskih zajednica, kao i županijske i gradske vlasti. Misa na talijanskom jeziku u katedrali sv. Vida bit će slavljena u 9:30.

Dan uoči blagdana, 14. lipnja u 18 sati u katedrali svečanu Večernju molitvu predvodit će riječki nadbiskup Mate Uzinić. Pritom će podijeliti Medalje sv. Vida zaslužnim vjernicima Nadbiskupije, a Katolički skauti Riječke nadbiskupije dat će svoja skautska obećanja.

Trodnevna priprava počinje u nedjelju 11. i traje do utorka 13. lipnja.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu