Budi dio naše mreže
Izbornik

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Sisku

12.06.2021. 10:30
Sisak

Drugi Hod za život, obitelj i Hrvatsku održat će se 12. lipnja u Sisku pod geslom “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!”

Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Sisačko SRCE, šetnica Slave Štrigla, Katedrala uzvišenja sv. Križa.

Okupljanje počinje u 10.30 sati ispred sisačkog SRCA, priopćio je Tiskovni ured Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine će se održati u sedam hrvatskih gradova u četiri različita termina tijekom svibnja i lipnja. Uz Osijek, Zagreb, Sisak, Split i Rijeku, prvi puta pridružuju se još dva velika hrvatska grada, Slavonski Brod i Imotski. Većina Hodova održat će se u mjesecu svibnju i lipnju, dok će u drugim gradovima Hod za zaštitu svakog ljudskog života biti na jesen.

Cilj Hoda za život je skrenuti pažnju na znanstvenu činjenicu koja potvrđuje da čovjekov život počinje začećem. Imamo društvenu odgovornost protiviti se prekidu života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije. Očekujemo od političara koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život, poručuju organizatori.

Svih ovih proteklih godina, od 2016. godine, hodalo je više tisuća ljudi, miroljubivo, dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja kako bi iznijeli svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu