Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi glazbeni projekt i festival „orgOS“ u Osijeku

12.09.2020. 13:32
Osijek

Osijek, (IKA/TU) – Novi glazbeni projekt i festival „orgOS“ u gradu Osijeku održava se od 12. rujna do 18. listopada, a sastoji se od četiri koncerta na orguljama te edukacijskih prezentacija i predavanja.  

Program započinje u subotu 12. rujna kada će doc. dr. sc. Margareta Turkalj Podmanicki održati stručno vodstvo kroz crkve u Tvrđi, s početkom u 19 sati u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela. Sljedećega dana, u nedjelju 13. rujna u 19 sati akademska glazbenica Zrinka Posavec održat će koncert u franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Tvrđi. Koncert Osječkog puhačkog orkestra održat će se također u franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Tvrđi, u nedjelju 20. rujna s početkom u 19.30 sati, kao i koncert Urse Ljuban, profesorice orgulja – u nedjelju 27. rujna u 19.30 sati. Koncertni dio festivala bit će zaključen u nedjelju 18. listopada koncertom studenata Akademije za umjetnost i kulturu također u franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Tvrđi.

Od 28. rujna do 17. listopada bit će u tijeku „orgOS edu“ edukacijske prezentacije i predavanja o kojima se možete informirati na www.orgos.info.

Ulaz na sva događanja je besplatan, ali za neke je potrebno preuzeti online ulaznice. Za više informacija o orguljama u Osijeku i okolici, za preuzimanje online ulaznica i ostale informacije o projektu, posjetite navedenu stranicu projekta kao i Facebook stranicu te Instagram stranicu projekta, koji je ostvaren u suradnji s Franjevačkim samostanom svetog Križa u Osijeku i s Festivalom Ars Sacra u organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku te uz potporu Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Ogranka Matice hrvatske u Osijeku.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu