Budi dio naše mreže
Izbornik

U Rijeci počinje projekt „72 sata bez kompromisa“

14.10.2021. 20:00
Rijeka

Rijeka, (IKA) – U organizaciji Ureda za pastoral mladih Riječke nadbiskupije, grad na Rječini i ove godine uključuje se u najveći volonterski maraton mladih u RH „72 sata bez kompromisa“. Projekt će početi u četvrtak, 14. listopada misom u Centru za mlade „Bl. Miroslav Bulešić“ s početkom u 20 sati, a koju će predvoditi studentski kapelan fra Ivan Dominik Iličić.

„72 sata bez kompromisa“ je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade, promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Nastao je 1995. u Njemačkoj i danas je u njega uključeno desetak zemalja. U Hrvatskoj se provodi osam godina, a Rijeka se drugu godinu uključila u projekt. Ovogodišnja inicijativa održava se pod geslom „Zagrli srcem“ i taj humanitarni, volonterski zagrljaj u Hrvatskoj ove godini pruža 16 gradova. U Rijeci će se kroz tri dana, do 17. listopada, odvijati tri vrste akcija: socijalne, eko i radne akcije. Očekuje se sudjelovanje oko 200 mladih volontera.

Za sve upite, novinarima su na raspolaganju voditeljica riječkog projekta Ana Marija Antunović (099 689 9460) i članica tima Lidija Mijatović (097 711 2117).

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu