Budi dio naše mreže
Izbornik

Zatvaranje Godine sv. Vincence

25.04.2021. - 28.04.2021.
Blato na Korčuli

U nedjelju nakon blagdana sv. Vincence, 2. svibnja bit će zatvorena Godina sv. Vincence, mučenice, koja je bila proglašena lani u Župi Svih svetih u Blatu na otoku Korčuli, na blagdan te svetice i mučenice iz prvih kršćanskih vremena. Tijekom protekle godine, u uvjetima ograničenim pandemijom, nastojalo se bar svakog 28. u mjesecu slaviti misa na njezinom oltaru gdje se čuvaju posmrtni ostaci svetice, a štovatelji su joj se obraćali u svojim molitvama.

Svečanost zatvaranja Godine sv. Vincence, mučenice, počinje na 4. vazmenu nedjelju, 25. travnja, s trodnevnicom ususret blagdanu. Prvog dana trodnevnice, na misi u 18 sati bit će otvoren sarkofag sv. Vincenze, a pola sata prije mise molit će se Pobožnost u čast sv. Vincence. Drugog dana trodnevnice, 26. travnja također će se u 17:30 sati moliti pobožnost i slaviti misa na Plokati u 18 sati. Trećeg dana trodnevnice, 27. travnja pobožnost počinje u 17 sati, a nakon toga slijedi molitva Prve večernje i misa za sve pokojne bratime Bratovštine sv. Vincence i članove HGU sv. Vincenca.

Na sam blagdan 28. travnja mise na Plokati bit će u 9, 10:30 i 18 sati.

Svečanost zatvaranja Godine sv. Vincence, mučenice, završit će na 5. vazmenu nedjelju, 2. svibnja misom zahvalnicom u 19 sati i posvetom cijele župe sv. Vincenci te zatvaranjem sarkofaga sv. Vincence.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu