Budi dio naše mreže
Izbornik

20. smotra crkvenog pjevanja u Vođincima

Vođinci (IKA)

Na spomendan Blažene Djevice Marije Kraljice, 22. kolovoza, u župnoj crkvi Kraljice svete Krunice u Vođincima održana je 20. smotra crkvenog pjevanja: „Zapjevajmo danas“. Program je započeo misnim slavljem koje je predvodio župnik Ante Šiško, koncelebrirao vlč. Tomislav Radišić, a animirao mješoviti zbor „Josip Vallinger“ župe Rođenja svetog Ivana Krstitelja iz Vrpolja.

U homiliji župnik Šiško je, među ostalim, istaknuo da se osam dana nakon proslave blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, slavi Blažena Djevica Marija Kraljica koja se sada nalazi uz Krista Kralja. Kristovo se kraljevstvo temelji na poniznosti, služenju i ljubavi. On je kralj koji trpi i voli te tako vlada i donosi istinu, ljubav i pravdu za sve nas. Govoreći o BDM, župnik Šiško je rekao kako Ona služi Bogu i čovjeku, kao naša skrbnica i ponizna sluškinja kojoj se uvijek trebamo utjecati.

Nakon mise održana je jubilarna 20. smotra crkvenog pjevanja u organizaciji udruge „Družina“ iz Zagreba i župe Kraljice Svete Krunice na kojoj su, uz mješoviti zbor „Josip Valinger“, nastupile i članice Ženske pjevačke skupine KUD-a „Šokadija“ iz Batrine te članice „Družine Vođinačke počimajle“.

ŽPS KUD-a „Šokadija“ iz Bartine predstavila se uskrsnom pjesmom „Veliko je sad veselje“, euharistijskom „Zdravo Tijelo Isusovo“ te marijanskom „O mila Majko nebeska“. „Vođinačke počimajle“ svoj su nastup otvorile pjesmom Srcu Isusovu „Zapjevajmo pjesmu novu“, zatim su otpjevale sprovodnu pjesmu „Zbogom, dragi roditelji“, a za kraju su izvele „Litanije Lauretanske“ – napjev br. 4 iz Vođinaca. Mješoviti zbor „Josip Vallinger“ nastup je otvorio pjesmom „Bože, evo dolazimo“ autora Josipa Vallingera, nakon toga je uslijedio pučki napjev iz Vida kod Metkovića „Svetoj žrtvi uskrsnici“ te pjesma „Zdravo Majko svih milosti“ autora Vinka Brezovara.

Nakon izvedbi svih pjevačkih skupina, dr. sc. Manda Svirac zahvalila je svim pjevačkim skupinama i organizatorima te im uručila prigodne zahvalnice. Za kraj su svi sudionici smotre, ali i brojni okupljeni vjernici, zajednički zapjevali pjesmu „Padaj s neba“.