Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vodinci

Molitva mladih sa župnikom ispred Gospina kipa u Vođincima

Svakog ponedjeljka i subote u mjesecu svibnju okupljaju se mladi vjernici Župe Kraljice svete Krunice u 20 sati ispred župne crkve u Vođincima na molitvu krunice zajedno sa svojim župnikom don Antom Šiškom. Tako je bilo i u subotu 8. svibnja u 20 sati kada se ispred kipa Gospe,okupilo desetak mladih vjernika koji su zajedno sa župnikom razmatrali i molili otajstva slavne krunice.

Održana duhovna obnova u Vođincima

U Župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima i ovoga sedmog u mjesecu, u petak 7. svibnja, održan je duhovno-molitveni program „Po Mariji k Isusu“.

Razgovor s francuskim hodočasnikom o. Cyrilom Pasquierom

Župnik u Vođincima Ante Šiško razgovarao je u četvrtak 8. travnja s benedikticem o. Cyrilom Pasquierom koji iz Francuske pješice hodočasti do Jeruzalema i na tom putu zaustavio se i u Župi Kraljice svete Krunice. Prenosimo razgovor koji je s njim vodio župnik Šiško na francuskom jeziku.

Devetnica svetom Josipu u Vođincima

Vjernici u župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima i ove su godine nestrpljivo čekali početak velike devetnice sv. Josipu. Ova devetnica posebna je i po tome što je papa Franjo ovu godinu proglasio godinom posvećenoj Isusovu poočimu - svetom Josipu. Dana 20. siječnja, prve srijede devetnice sv. Josipu župnik Ante Šiško uputio je poseban poziv svim trudnicama i bračnim parovima koji mole za dar roditeljstva.

U Vođincima organizirano prikupljanje pomoći Caritasu Sisačke biskupije za nastradale u potresu

U Vođincima se u srijedu 30. prosinca u vjeronaučnoj dvorani prikupljala materijalna pomoć cijeli dan od 8 do 21 sat. Mladi župljani, njih dvadesetak, bili su podijeljeni u tri skupine (skupina za jutro, podne i večer) su revno i predano zaprimali i sortirali darovanu pomoć župljana. Popisane su sve zaprimljene stvari kojima su župljani, nakon velikog odziva, napunili puna dva velika kombija pomoći.

21. smotra crkvenog pjevanja u Vođincima

U prigodi spomendana Blažene Djevice Marije Kraljice u nedjelju, 23. kolovoza u župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice u Vođincima održana je 21. smotra crkvenog pjevanja pod geslom „Nek' ti sad pjevaju s nama svi anđeli neba“.

Posljednji ispraćaj dr. Đure Puškarića, svećenika Riječke nadbiskupije

Svećenik Riječke nadbiskupije dr. Đuro Puškarić pokopan je u petak 7. kolovoza u svojoj rodnoj Slavoniji, u Vođincima. Sprovodni obred predvodio je župnik Ante Šiško, misu zadušnicu vlč. Vinko Delinac, rodom iz Vođinaca, a pokojnika je ispratila najbliža rodbina, prijatelji i mještani.

1 2