Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vodinci

21. smotra crkvenog pjevanja u Vođincima

U prigodi spomendana Blažene Djevice Marije Kraljice u nedjelju, 23. kolovoza u župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice u Vođincima održana je 21. smotra crkvenog pjevanja pod geslom „Nek' ti sad pjevaju s nama svi anđeli neba“.

Posljednji ispraćaj dr. Đure Puškarića, svećenika Riječke nadbiskupije

Svećenik Riječke nadbiskupije dr. Đuro Puškarić pokopan je u petak 7. kolovoza u svojoj rodnoj Slavoniji, u Vođincima. Sprovodni obred predvodio je župnik Ante Šiško, misu zadušnicu vlč. Vinko Delinac, rodom iz Vođinaca, a pokojnika je ispratila najbliža rodbina, prijatelji i mještani.

Marijin mjesec u Marijinoj župi

Tijekom mjeseca svibnja, kao i tijekom listopada, na poseban se način časti Blažena Djevica Marija. Premda je sve drukčije i opreznije, pobožnost Gospi u Župi Kraljice sv. Krunice u Vođincima vraća nadu i osjećaj zajedništva.  

Vođinci: Humanitarna akcija krizmanika “Nedjelja bez kolača“

Na prvu nedjelju došašća, 1. prosinca u župi Kraljice svete Krunice u Vođincima organizirana je humanitarna akcija krizmanika “Nedjelja bez kolača“ za potrebe Caritasove pučke kuhinje u Vinkovcima, župljanima su predstavljeni kandidati za primanje sakramenta prve pričesti, a nakon večernjeg misnog slavlja započela je župna kateheza za odrasle vjernike.

Zajednički izlet pjevačkih zborova iz Vođinaca

Mješoviti zbor Kraljice sv. Krunice iz istoimene župe, Zbor mladih “Glas srca”, filijalni Zbor sv. Bartola i Vođinačke počimajle – pod vodstvom župnika vlč. Ante Šiška, posjetili su u subotu 16. studenoga samostan Plehan smješten na brežuljku istog naziva, desetak kilometara od Dervente u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Predstavljanje kandidata za sakrament potvrde u župi Vođinci

U nedjelju 10. studenoga tijekom večernje mise u župnoj crkvi Kraljice svete Krunice u Vođincima, župnoj zajednici predstavljeni su kandidati za sakrament potvrde, koji su se u 8. razredu osnovne te u 1. razredu srednje škole postupno pripremali tijekom redovite župne kateheze.

Krštenje šestog djeteta obitelji Panđa

U župnoj crkvi Kraljice sv. Krunice u Vođincima tijekom misnoga slavlja u nedjelju 25. kolovoza krštena je Katica, šesto dijete u obitelji Panđa. Euharistijsko slavlje i obred krštenja predvodio je preč. Drago Tukara, kanonik i profesor KBF-a u Đakovu te ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

20. smotra crkvenog pjevanja u Vođincima

Na spomendan Blažene Djevice Marije Kraljice, 22. kolovoza, u župnoj crkvi Kraljice svete Krunice u Vođincima održana je 20. smotra crkvenog pjevanja: „Zapjevajmo danas“. Program je započeo misnim slavljem koje je predvodio župnik Ante Šiško, koncelebrirao vlč. Tomislav Radišić, a animirao mješoviti zbor „Josip Vallinger“ župe Rođenja svetog Ivana Krstitelja iz Vrpolja.

1 2